Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:

- "(Sur'daki yeniden inşa çalışmalarının duracağı iddiası) Sur'da Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde yapacağımız çalışmalar dün hangi hızla devam ediyorsa, bugün de aynı hızla devam ediyor, yarın da aynı hızla devam edecek" - "Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. Elimizden geldiğince hızlı bir biçimde burada yapılacak çalışmaları tamamlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin, "Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. Elimizden geldiğince hızlı bir biçimde buradaki yapılacak çalışmaları tamamlayacağız." dedi.

Sarı, JW Marriot Otel'de düzenlenen "Paris'ten Antalya'ya Uluslararası Yeni İklim Değişikliği Rejimi" paneli sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Sur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının duracağına dair iddialar var. Son durum nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Sarı, "AK Parti iktidara geldiği günden beri başlattığı hiçbir projeyi yarım bırakmamıştır. Bu noktada da Güneydoğu Anadolu Bölgemizde hiçbir proje yarım kalmayacaktır, başta Sur olmak üzere." diye konuştu.

Sur'un "tarihi miras" ve "medeniyetin beşiği" olduğunu belirten Sarı, "Sur'u o tarihi mirası ortaya çıkartacak şekilde yeniden canlandırmak, yeniden dünya mirası haline getirmek için canla başla çalışıyoruz. Sur'da bir kentsel dönüşüm çalışması yapmadığımızı her fırsatta ifade ediyorum. Terörden dolayı tahrip olan, zarar gören, evleri yıkılan, yolları patlatılan diğer bölgelerimizde, Silopi, İdil, Cizre gibi bölgelerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları yapacağız ama Sur'da Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde yapacağımız çalışmalar dün hangi hızla devam ediyorsa, bugün de aynı hızla devam ediyor, yarın da aynı hızla devam edecek." ifadelerini kullandı.

- "Sur'da 40 kişilik ekip göreve başladı"

Bakan Sarı, bugün ilgili genel müdürlerin Şırnak ve Diyarbakır'da çalışmalarına devam ettiğini ve vatandaşlarla temas halinde olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sur'da geçen hafta pazartesi itibarıyla 40 kişilik ekip göreve başladı. Onlar da orada tespit çalışmalarına bulunuyorlar, orada yapılacak çalışmanın altlığını oluşturuyorlar. Bu noktada tekrar etmek istiyorum, AK Parti iktidara geldiği günden beri başlattığı hiçbir projeyi yarım bırakmamıştır. Sur ve bölgedeki diğer ilçelerimizin ve illerimizin imar ve inşası son hızıyla devam edecektir. Elimizden geldiğince hızlı bir biçimde burada yapılacak çalışmaları tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın terörden kaynaklı mağduriyetlerini en hızlı şekilde inşallah telafi edeceğiz. Temmuz ayından beri başlayan terör olaylarıyla birlikte vatandaşlarımızın oluşan mağduriyetlerini maddi ve manevi anlamda telafi etmek, bir nebze de olsa hafifletmek için zaten bütün ekiplerimiz, bütün ilgili bakanlıklarımız sahada, sahada olmaya da devam edecekler."

Yorumlar