Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Fas’ta

MARAKEŞ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP22) Türkiye’yi temsil etmek...

Google Haberlere Abone ol
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Fas’ta

MARAKEŞ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP22) Türkiye’yi temsil etmek üzere Fas’a geldi.

Özhaseki’ye, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar eşlik ediyor.

COP22 Yüksek Düzey Açılış Töreni'ne Türkiye’yi temsilen katılacak Özhaseki’nin, iki gün sürecek ziyareti boyunca, birçok ülkeden mevkidaşı ile görüşmesi bekleniyor.

COP22’de 50 kişilik kalabalık bir heyetle temsil edilen Türkiye, iklim değişikliği ile daha etkin mücadele için "gelişmiş ve gelişmekte" olan ülke kavramının daha net ortaya konulması gerektiğini savunuyor. Anlaşma, emisyon azaltımı ve iklim konusunda "gelişmiş-gelişmemiş" ülke ayırımı yapmasa da gelişmiş ülkeler tarafından gelişmekte olan ülkelere teknoloji transferi ve iklim finansmanı sağlanmasına hükmediyor.

Marakeş'te 7 Kasım Pazartesi günü başlayan ve 18 Kasım'a kadar devam edecek COP22'ye 8 bini sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmak üzere 30 bin kişinin katılması bekleniyor. 195 ülkeden temsilcilerin yer aldığı konferansta, söz konusu ülke temsilcilerinin Paris İklim Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinden sonra anlaşmanın pratik olarak hayata nasıl geçirileceği üzerinde çalışması ve 16 Kasım'da da Afrika Zirvesi'nin COP22'de yapılması öngörülüyor.

Yorumlar