"Çevre" için lisansüstü öğrencilerine burs

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gençlerin çevre konusundaki bilincini arttırmak ve bu alanda Türkiye'ye yetişmiş insan gücü kazandırmak amacıyla Türkiye Çevre Koruma Vakfı aracılığıyla 37 yüksek lisans, 17 doktora öğrencisine karşılıksız burs verecek

Google Haberlere Abone ol
"Çevre" için lisansüstü öğrencilerine burs

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, gençlerin çevre alanındaki bilincini arttırmak ve bu konuda yetişmiş insan gücünü Türkiye'ye kazandırmak amacıyla Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) aracılığıyla yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bu yıl da burs verilecek.

Türkiye'de çevre değerlerinin korunmasına yönelik bilinç oluşturmayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu alanlardaki faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan Bakanlığa bağlı TÜÇEV, 2014'den bu yana üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlıyor.

TÜÇEV Burs Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, bu yıl 37 yüksek lisans ve 17 doktora öğrencisine karşılıksız burs verilmesi kararlaştırıldı. Bursa hak kazanan yüksek lisans öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 650 lira, doktora öğrencilerine 24 ay süresince aylık 950 lira karşılıksız ödeme yapılacak. TÜÇEV tarafından ayrıca bitirme tezi ve bitirme projesi kapsamında 4 ay süreyle lisans öğrencilerine de aylık 300 lira yardım sağlanacak.

Burs alan öğrenciler, üniversitenin tez ve doktora kabulünden sonra, çalışmalarını yazılı doküman ve CD formatında birer kopya halinde TÜÇEV'e gönderecek. Öğrencilerin tezleri, geleceğe yönelik kaynak oluşturması için Çevre ve Şehir Kütüphanesinde yer alacak.

Bakanlığın TÜÇEV aracılığıyla üniversite öğrencilerine sağladığı karşılıksız burslar, çevre ve şehircilik alanındaki bilincin arttırılması, gençlerin bu konuda araştırma ve yeni fikirlere yönlendirilmesi ve bu alanlarda yetişmiş insan gücünün Türkiye'ye kazandırılması amacıyla veriliyor.

Yorumlar