Çerkes sürgününün 152. yılı

- KAF-FED Genel Başkanı Aslankaya: - "152 yıl boyunca sürdürülen sistemli politikalar sonucu azınlık durumuna düşen Çerkesler, kendi topraklarında dahi eşsiz dillerini ve kültürlerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıyadır"

Google Haberlere Abone ol
Çerkes sürgününün 152. yılı

ANKARA (AA) - Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAF-FED) Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, "152 yıl boyunca sürdürülen sistemli politikalar sonucu azınlık durumuna düşen Çerkesler, kendi topraklarında dahi eşsiz dillerini ve kültürlerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıyadır." dedi.

KAF-FED üyesi bir grup, Çerkes Sürgünü'nün 152. yılı dolayısıyla, çeşitli sloganlar atarak, "21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımını ve Sürgününü unutmadık, unutmayacağız" yazılı pankartla Rusya Büyükelçiliği önünde toplandı.

Burada basın açıklaması yapan KAF-FED Genel Başkanı Aslankaya, 152 yıl önce yaşanan Çerkes soykırımı ve sürgününü hatırlatmak üzere bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aslankaya, "21 Mayıs, Çarlık Rusyası'nın politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda Kafkasya'yı işgal etmesiyle başlayan ve 101 yıl devam eden Rus işgaline karşı direniş, var oluş ve adalet arayışımızın tarihidir. 152 yıl boyunca sürdürülen sistemli politikalar sonucu azınlık durumuna düşen Çerkesler, kendi topraklarında dahi eşsiz dillerini ve kültürlerini kaybetme tehdidi ile karşı karşıyadır. Birlikteliğimizden aldığımız gücümüz ve kararlılığımızla haklı taleplerimizin takipçisi olacağımızı, Çerkes soykırımı ve sürgününü asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar