Cerablus'un en büyük okulu tekrar eğitime başladı

- Terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan ve işkence odalarının da bulunduğu Ahmet Selim Mulla Lisesi, yapılan onarım çalışmasının ardından eğitim ve öğretime başladı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Yaklaşık 5 yıldan beri eğitim hayatının bittiği bir yerde bugün çocukların neşe içinde oynadıklarını, ders çalıştıklarını gördük"

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'un en büyük okulu tekrar eğitime başladı

GAZİANTEP (AA) - Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan ve işkence odalarının da bulunduğu Ahmet Selim Mulla Lisesi, yapılan onarım çalışmasının ardından eğitime tekrar başladı

Cerabluslu çocukların eğitimden geri kalmaması için Türkiye'deki birçok kuruluş da seferber oldu. Başta Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Keçiören Belediyesi, Türk Kızılayı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kentteki okulların onarılmasına ve çocukların okul ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulundu.

Bu kapsamda Cerablus'un en büyük okulu olma özelliği taşıyan ve DEAŞ döneminde cezaevi ve işkence merkezi olarak kullanılan Ahmet Selim Mulla Lisesi, yaklaşık 2 ay süren bakım ve onarım çalışmalarıyla eğitim öğretime hazır hale getirildi.

Duvarları boyanan, peyzaj çalışması tamamlanan 21 derslikli, 600 öğrenci kapasiteli Ahmet Selim Mulla Lisesinde ilk ders zili çaldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, beraberinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile liseyi ziyaret etti.

İlgililerden okul hakkında bilgi alan heyet, öğrencilere de çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Velilerden Huzeyfe Ahmo, destekleri dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'ye her namaz sonrası dua ettiğini aktaran Ahmo, "Çocuğum 3 yıldır okula gitmiyor. Eskiden öğrendiklerini unuttu. Şimdi çok şükür okulumuz açıldı, çocuklarımız okula gidiyor. Cerablus her gün daha güzel oluyor. Çok mutluyuz." dedi.

Kaya, ziyaretin ardından gittiği Karkamış ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarılı şekilde devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin teröre karşı hep dik durduğunu dile getiren Kaya, Cerablus'un tüm temel ihtiyacının Türkiye tarafından karşılandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz gerçekten çok güzel bir okul inşa etmişler. DEAŞ'ın sadece insanlığa değil aynı zamanda yapılara da ne kadar büyük zarar verdiğine şahit olduğumuz bu okulu muhteşem bir şekilde onarmışlar ve çocukları eğitime başlatmışlar. Eskiden çocukların yanında hafif bir şekilde masaya vurduğunuz zaman çocuklar sıraların altına yatıyordu. Yaklaşık 5 yıldan beri eğitim hayatının bittiği bir yerde bugün çocukların neşe içinde oynadıklarını, ders çalıştıklarını gördük."



Yorumlar