Cerablus'un ekonomisi canlanıyor

- Terör örgütü DAEŞ'ten temizlendikten sonra kente geri dönenler dolayısıyla nüfusu hızla artan Cerablus'ta çarşı ve pazarda yoğunluk yaşanıyor - Hayatın normale dönmeye başladığı kentte yaşanan hareketlilik esnafı da sevindiriyor - Suriyeli esnaf Ebu Cemal: - "Çok şükür son dönemlerdeki en güzel günlerimizi şimdilerde yaşıyoruz. Bizi DAEŞ belasından kurtaranlardan Allah razı olsun" - Kasap Muhammed Emin: - "Önceden teröristler, bizleri kendi memleketimizde yabancı konumuna getirmişti"

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'un ekonomisi canlanıyor

GAZİANTEP/HALEP (AA) - KEREM KOCALAR - Terör örgütü DAEŞ'ten kurtarıldıktan sonra oluşan güven ortamıyla nüfusu hızla artan Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, ekonomik hareketlilik esnafı sevindiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta halk, her geçen gün daha fazla huzurlu ve güvenli ortama alışıyor.

Cerablus DAEŞ'in kontrolündeyken 3 bin 500'e kadar düşen nüfusun geri dönenlerle artmasıyla ekonomiye de canlılık geldi. Çarşı ve pazarlarında kadın erkek herkesin rahatça dolaşabildiği ilçedeki hareketlilik esnafı da sevindiriyor.

Cerablus'ta bakkal işleten Ebu Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü toprakları DAEŞ kontrolündeyken de bırakmayan sayılı Cerablusludan biri olduğunu söyledi.

DAEŞ'in olduğu dönemde evden dışarıya zor durumda kalmadıkları sürece çıkmadıklarını ifade eden Cemal, ''Zaman zaman evin ihtiyaçları için sadece ben çıkardım. O dönem dükkanımı da kapamıştım. Kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalıştık. DAEŞ bu topraklardan kovulduktan sonra özgürlüğümüze kavuştuk ve evlerimizden dışarı çıkmaya başladık.'' dedi.

Özgür Suriye Ordusu'nun gelmesiyle yeniden iş yerini açtığını ve şimdilerde işlerinin çok iyi olduğunu ifade eden Cemal, şunları söyledi:

"Önceden bu kadar satış yapamazdık çünkü bu kadar yoğun bir hareketlilikti yoktu. Çok şükür son dönemlerdeki en güzel günlerimizi şimdilerde yaşıyoruz. Bizi DAEŞ belasından kurtaranlardan Allah razı olsun. Şimdi eskiye göre daha umutluyum. Allah'ın izniyle her şey çok daha iyi olacak.''

- "Herşeyden önce özgürlük var"

Suriyeli kasap Muhammed Emin de Kurban Bayramı'nın geçmesine rağmen, iş yerinde müşterinin eksik olmadığını dile getirdi.

Bayram süresince kesimler ve hayvan satışları nedeniyle yaşanan hareketliliğin şimdilerde de hazır gıda tüketmek isteyenler sayesinde sürdüğünü anlatan Emin, ''Cerablusluların hepsi şu an çok mutlu çünkü her şeyden önce özgürlük var. İnsanlar istediğini yiyor, istediği yere gidiyor ama önceden teröristler bizleri kendi memleketimizde yabancı konumuna getirmişti.'' diye konuştu.

Yorumlar