Cerabluslulara modern imkanlarla sağlık hizmeti

- Fırat Kalkanı Harekatı'nın simge şehri Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığınca yaklaşık 2 ay önce hizmete açılan hastane, 30 bin Suriyelinin sağlık hizmetlerine kendi topraklarında erişmesine imkan tanıyor - Eşini tedavi ettiren 65 yaşındaki Adle Avvasi: - "Bu topraklarda savaş yokken bile böyle hastane yoktu. Allah Türkiye'den razı olsun" - Çocuğunu tedavi ettiren Fatma İsa: - "Hayalin ötesinde bir hizmet. Suriyeli kardeşlerimizin yüzünü güldüren tek ülke Türkiye"

Google Haberlere Abone ol
Cerabluslulara modern imkanlarla sağlık hizmeti

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı'nın simge şehri Cerablus'ta hizmete açılan hastane, 30 bin Suriyelinin sağlık hizmetini kendi topraklarında almasını sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Halep'in Cerablus ilçesi, Türkiye'nin yardımlarıyla altyapı ve üstyapıdan sosyal imkanlara kadar birçok alanda modern imkanlara kavuştu.

Bölgede yaklaşık 2 ay önce Sağlık Bakanlığınca açılan hastane, yöre halkının sağlık sorunlarına merhem oluyor. Harekatın başlangıcından bu yana nüfusu 30 bini aşan ilçede faaliyet gösteren hastanede yaklaşık iki ayda 16 binden fazla hastaya poliklinik hizmeti verildi.

Son derece temiz bir mekanda, klimalı odalarda sağlık hizmetlerinin verildiği hastanede, yakın zamanda cerrahi müdahalelerin yapılabileceği ameliyathanelerle yoğun bakım ünitelerinin açılması da planlanıyor.

- "Hastaneyi gördüğümde çok şaşırdım"

Kas hastalığı nedeniyle eşini tedavi ettiren 65 yaşındaki Adle Avvasi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus kent merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan kırsal bir mahallede yaşadıklarını söyledi.

Eşinin bacaklarında yaklaşık 1 yıl önce ağrıların oluştuğunu anlatan Avvasi, terör örgütü DEAŞ mensuplarının bölgedeki hakimiyeti sırasında doktorların Cerablus'u terk etmesi nedeniyle tedavinin yarım kaldığını anlattı.

Hastanenin açıldığını duyunca geçen hafta Cerablus merkezine gelerek hastaneye başvurduklarını ifade eden Avvasi, "Gelip hastaneyi gördüğümde çok şaşırdım çünkü böyle bir hastane beklemiyorduk. Bu topraklarda savaş yokken bile böyle hastane yoktu. Allah Türkiye'den razı olsun." dedi.

Eşinin sağlığına kavuşacağı günün hayalini kurduklarını aktaran Avvasi, "Eşim şu an ağrıları nedeniyle yürüyemiyor. Doktorlar kas hastalığı olduğunu söyledi. Eğer sağlığı düzelirse, önce Allah'ın izni sonra da Türkiye'nin yardımlarıyla olacaktır. Sürekli dua ediyorum, hem eşimin sağlığına kavuşması için hem de bize bu iyiliğini yapan Türkiye'nin büyüklüğü için." diye konuştu.

Çocuğunu tedavi ettiren 35 yaşındaki Fatma İsa da oğlunu şiddetli ateş ve kusma şikayetleri nedeniyle hastaneye yatırdıklarını ifade etti.

Oğluna dün geceden beri serum tedavisi ve çeşitli tetkikler uygulandığını, iyileşmesi için doktorların çalıştığını aktaran İsa, şunları söyledi:

"Hayalin ötesinde bir hizmet. Suriyeli kardeşlerimizin yüzünü güldüren tek ülke Türkiye. Bizim buradaki her türlü ihtiyacımız için seferber olmuş Türkiye'deki kardeşlerimiz. Devletiyle, vatandaşıyla bize ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Allah onları her iki cihanda da üzmesin."

Yorumlar