Cerablus bayramdan önce suya kavuşacak

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: - "İnşallah bayramdan önce Cerablus halkının suya kavuşması yönünde gerekli bütün desteği verdik" - "Burası tamamen huzura kavuşursa bütün Ortadoğu barış ve huzura erer"

Google Haberlere Abone ol
Cerablus bayramdan önce suya kavuşacak

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı'ndan önce Cerablus halkının suya kavuşması için gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Şahin, beraberinde Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Karkamış Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş ve diğer yetkililerle Suriye'nin Cerablus bölgesine geçerek, burada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Şehitler Meydanı'nda Cerabluslular ile sohbet eden Şahin, sorunlarını dinleyip not aldı. Çocuklarla ilgilenen Şahin, oyuncak dağıttı.

İncelemenin ardından açıklama yapan Şahin, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarılı şekilde devam ettiğini söyledi.

Cerablus'ta hayatın gün geçtikçe normale döndüğünü ifade eden Şahin, Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzeri diğer ilgili kurumlarla Cerablus'un yeniden inşası için el ele vererek çalıştıklarını anlattı.

- Cerablus bayramdan önce suya kavuşacak

Kentteki vatandaşların temel insani ihtiyaçlarını karşılayan yardım kuruluşlarına teşekkür eden Şahin, şunları söyledi:

"Büyükşehir olarak bütün teknik ekibimizle beraber buradayız. Teknik ekibimiz suyla ilgili burada bir çalışma yaptılar. Cerablus'ta 4 ayrı kuyuda suyun bulunduğunu, sabahleyin gelen jeneratörle birlikte suyun şebekeye verilip depoya alınacak şekilde ve suyun işlenebilirliği konusunda yapılan analizlerden sonra inşallah bayramdan önce Cerablus halkının suya kavuşması yönünde Büyükşehir olarak gerekli bütün desteği verdik. Bizde bugün yerinde görmek, ihtiyaçları yerinde tespit etmek için buraya geldik. Ayrıca burada en önemli şeylerden bir tanesi normal hayata geçebilmemiz için bir belediyeci bakış açısıyla ciddi bir temizlik ihtiyacı vardı. 8 ayrı gurupta iş makinalarımızla beraber şehri harabelerden ve pislikten kurtarmak temiz bir Cerablus oluşturabilmek için çalışmalara başladık. Şimdi onun denetimini yaptık ve en acil ihtiyaç listesini çıkardık. İnşallah bayramdan önce harabelerden kurtulmuş temiz bir Cerablus oluşturacağız."

- Cerabluslular vatanlarına dönüyor

Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarısının kendini göstermeye başladığını aktaran Şahin, kentin güvenliği tamamen ÖSO tarafından kontrol altına alındıktan sonra Türkiye'deki Cerablusluların vatanlarına dönmeye başladığını hatırlattı.

Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine dönmek istediklerini kendilerini illettiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Bu hafta itibariyle güvenlik temin edildikçe Suriyeliler buradan kendi vatanlarına dönmeye başladı. Türkiye'de bulunan Cerabluslular burada güvenliğinin temin edildiğini görünce hızlı bir şekilde vatanlarına geri döndüler. Zaten bize söyledikleri hep buydu 'Sayın başkan size çok teşekkür ediyoruz yaptığınız insani yardımlardan dolayı ama biz vatanımıza dönmek istiyoruz.' Sürekli bu dileği bize söylüyorlardı. Aslında bu dileğin ne kadar hızlı gerçekleştiğini görüyoruz. Şimdi esnafımıza baktık kepenkler açılmış domatesler, karpuzlar satılıyor, yemekler yapılıyor halk alışverişe başlamış. Kadınlarımız burada bize çok teşekkür ediyor. Ben de bir kadın olarak bir anne olarak onların hassasiyetine ihtiyaçlarını dinledim. Coğrafya bir kaderdir. Cerablus ne kadar huzurlu ve mutluysa Karkamış o kadar huzurlu ve mutludur. İnşallah burası tamamen huzura kavuşursa bütün Ortadoğu barış ve huzura erer."

Şahin ve beraberindekiler açıklamanın ardından Türkiye'ye döndü.

Yorumlar