CEO Club Perakende Gündemi 2016

-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: - "Perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu atılımın gerçekleşmesinde dijitalleşme önemli rol oynayacak" - "Perakendede dijital olmayan demode olmaya mahkum olacak. Herkes ve her nesne birbiriyle bağlantılı hale gelecek. Mağazalar da 12 değil 24 saat açık duracak"

Google Haberlere Abone ol
CEO Club Perakende Gündemi 2016

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu atılımın gerçekleşmesinde dijitalleşmenin önemli rol oynayacağını belirterek, "Perakendede dijital olmayanın demode olmaya mahkum olacak." dedi.

Aksoy, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen "CEO Club Perakende Gündemi 2016" toplantısında, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla yatırımlarına aynı hız ve kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Aksoy, geçen yıl yüzde 4 büyüyen Türkiye ekonomisi içinde toptan ve perakende ticaret sektörünün büyümesinin yüzde 2,1 düzeyinde gerçekleştiğini kaydederek perakende sektörünün ekonominin yaklaşık 70'ine temas ettiğini, sektörü güçlendirecek yeni adımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu atılımın gerçekleşmesinde dijitalleşmenin önemli rol oynayacağını kaydeden Aksoy, "Bu sektörde başarının ve rekabetin ana unsuru yeni müşteriler kazanma, mevcut müşteri tabanını koruma ve yeni stratejiler için ilham alma konularında yenilikçi bakış açıları sunan dijital teknolojiler olacak" diye konuştu.

Sektörün, dijital teknolojilerin gücünden faydalanması ve bunu bir iş fırsatına çevirmesinin kaçınılmaz gereklilik olduğunu dile getiren Aksoy, "Perakendede dijital olmayan demode olmaya mahkum olacak. Herkes ve her nesne birbiriyle bağlantılı hale gelecek. Mağazalar da 12 değil 24 saat açık duracak." ifadelerini kullandı.

Aksoy, buna bağlı olarak, müşterinin "Beni tanı, kişiselleştir, bana güç kat, bana imkan ver ve 24 saat benimle iletişimde ol." diyeceğini aktararak, perakendede deneyim ekonomisinin ağırlık kazanacağını bildirdi.

Türkiye'deki tüm işletmelerin telekomünikasyon ihtiyaçları için uçtan uca çözümler sunduklarını, özel çözümler geliştirdiklerini ve uyguladıklarını anlatan Aksoy, işletmelerin tamamının dijital dönüşümlerini gerçekleştirmeleri için tüm çözümlerini tek çatı altında sunduklarını söyledi.

Aksoy, işletmelerin dijital olgunluğunu ölçtüklerini ve dijital yol haritalarını çizdiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dijitalleşme Endeksi çalışmamızı Birleşmiş Markalar Derneği üyesi işletmelerle de hayata geçirdik ve perakende sektörünün dijitalleşme skor ortalamasını yüzde 63 olarak hesapladık. Firmaların yaklaşık yüzde 50'sinin aynı sektörde rekabet ettikleri diğer firmalara göre ortalamanın altında kaldıklarını ve gelişime açık yönleri olduğunu tespit ettik. Türkiye'deki perakende firmalarının dijital perakendecilik trendlerine ayak uydurmalarını ve müşteri taleplerine hızlı cevap verebilmelerini sağlayacak dijital dönüşüm stratejilerinin ve teknolojik altyapının hayata geçirilmesi önem taşıyor. Vodafone olarak, perakende firmalarını dijitalleşme endekslerini ölçerek bir an evvel dijital dönüşüm yolculuğunda gerekli adımları atmaya davet ediyoruz."


- "Perakende sektörü ülke ekonomine katma değer yaratıyor"


Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO) Kazım Köseoğlu ise gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirterek, perakende sektörünün ülke ekonomisi için son derece önemli bir katma değer yarattığını ve bu doğrultuda yatırımlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yatırımlarını sürdürürken değişen ve gelişen toplumun ihtiyaç ve beklentilerini dikkate aldıklarını dile getiren Köseoğlu, bu anlamda, Anadolu'da AVM'si olmayan tüm illeri yeni AVM'lere kavuşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Köseoğlu, "Sadece alışveriş yapılan klasik alanlar yerine, hep altını çizdiğimiz gibi, sosyal alanlar yaratıyoruz. AVM'lerimiz ile kent insanının tercihlerine, alışkanlıklarına, ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermeye çalışıyoruz." dedi.

Kazım Köseoğlu, yurt dışı ve yurt içi yatırımlarından bahsederek sözlerini tamamladı.

Yorumlar