Çenesi açılamayan genç, protezle tedavi edilecek

- 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından çenesinde çok parçalı kırıklar oluşan, daha sonra çene eklemleri kemikleşen Mithat Akan'a, protez tedavisi uygulanacak - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Prof Dr. Mithat Akan: - "Protez çene imal eden firmanın ülkemizde olmasından dolayı çok şanslıyız. Elimdeki çene protezi Ahmet'in modeli, bunun protezi yapıldığında Ahmet'e ameliyatla takacağız ve uyum sağlayacak"

Google Haberlere Abone ol
Çenesi açılamayan genç, protezle tedavi edilecek

İSTANBUL (AA) - Geçirdiği trafik kazasının ardından çenesinde kırıklar oluşan ve zaman içinde çene eklemlerinin kemikleşmesiyle çenesi açılamayan gencin tedavisi çene proteziyle yapılacak.

Tedaviyi gerçekleştirecek Klinik İstanbul'dan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mithat Akan, yaptığı açıklamada, 2012 yılında trafik kazası geçiren Ahmet Bitirim'in (21) çenesinde çok parçalı kırıklar oluştuğunu, bu kırık sonrasında gerekli tedavileri yapılmasına rağmen nadir görülen bir vakanın gerçekleştiğini ve her iki çene ekleminin de kemikleştiğini anlattı.

Hastanın 4 yıldır tüm gıdalarını sıvılaştırarak aldığını belirten Akan, şunları kaydetti:

"Ahmet dört sene içerisinde 3 kez ameliyat oluyor. Bu ameliyatlarda istenen sonuç alınamıyor ve çene eklemleri tekrar kemikleşiyor. Çene ekleminin suni yapıyla değiştirilmesi seçeneğinden başka seçenek kalmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle protez çene imal eden firmanın ülkemizde olmasından dolayı çok şanslıyız. Elimdeki çene protezi Ahmet'in modeli, bunun protezi yapıldığında Ahmet'e ameliyatla takacağız ve uyum sağlayacak. Amaç tekrar kemikleşmesini önlemek. Bu tedavi yöntemine total çene eklemi protezi tedavisi diyoruz."

Bu tür vakaların çok nadir görüldüğüne dikkati çeken Akan, "Böyle vakaların olmasını istemeyiz ancak bu vakayla birlikte yaptığım 10. ameliyat olacak. Yoğun bakımı gerektiren tedaviler. Hekim olarak maddi bir talebim yok ancak ameliyatın hastane ve protez maliyetini de toplarsanız 50-60 bin liralık maliyeti olacaktır. Bu konuda hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz." dedi.

Konuşmakta güçlük çeken ve tüm gıdaları sıvılaştırarak tüketebilen Ahmet Bitirim ise "Kaza sonrasında telefonlarım çalıyor, açamıyorum. Arkadaşlarımdan uzaklaştım. Tedavimin yapılmasını istiyorum." dedi.

Yorumlar