CEF'te "Finansal Piyasaların Geleceği" tartışıldı

- Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Dinçer: - "Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığında gerçekleşen bu proje bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor" - "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması adına eğitim, girişimcilik, kültür ve sanat konularına ağırlık veriyor ve bu 3 alanda emek harcıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
CEF'te "Finansal Piyasaların Geleceği" tartışıldı

İSTANBUL (AA) - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Finansal Mükemmeliyet Merkezi'nin (Center of Excellence in Finance- CEF) kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması adına eğitim, girişimcilik, kültür ve sanat konularına ağırlık veriyor ve bu 3 alanda emek harcıyoruz." dedi.

Akbank'ın desteğiyle Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan CEF'in "Gelişmiş ve Gelişmekte olan Ekonomiler: Finans Piyasalarının Geleceği" konulu konferansı İstanbul’da yapıldı.

Akademisyenlerden finans dünyasına, reel sektörden bireysel yatırımcıya, pek çok farklı gruba yönelik sertifika programları, seminer serileri, atölyeler, kapsamlı konferanslar düzenlemek ve araştırma raporları hazırlamak üzere çalışmalarına başlayan CEF’in ilk konferansı, reel sektör ile finans dünyası temsilcileri, politika belirleyicileri, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi.

Konferansta; Prof. Dr. Turan Bali, Dr. Josef Ackermann, Suzan Sabancı Dinçer, Lord Stephen Green, Prof. Dr. Dante Roscini, Dr. Til Schuermann, Prof. Dr. Cliff Holderness, Sir Winfried Bischoff ve Prof. Dr. Larry Summers gibi finans dünyasının önde gelen isimleri yer aldı.

Türk iş dünyasından da Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener ve Shell & Turcas Petrol AŞ CEO'su Felix Faber katıldıkları oturumlarda değerlendirmelerde bulundu. CEF'in ilk konferansı ABD eski Hazine Bakanı Prof. Lawrence Summers’ın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.



- "Türkiye'ye ekonomik değer yaratmaya gayret ediyoruz"


Konferansın açılış konuşmasını yapan Suzan Sabancı Dinçer, "Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığında gerçekleşen bu proje bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Bu heyecanımızı paylaşıp bugün bizimle olduğunuz için gönülden teşekkür ederim." dedi.

Dinçer, Akbank olarak, 1948 yılından beri ülkede bankacılık faaliyetlerini sürdürdüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"900 şubemiz, 14 bin çalışanımız, 15 milyon müşterimiz, 90 milyar dolar değerindeki aktifimiz, 10 milyar dolar değerindeki hisse değerimiz ile biz Türkiye'nin çok önemli bir oyuncusuyuz. Her zaman Türkiye’ye ekonomik değer yaratmaya gayret ediyoruz. Kurum olarak ekonomiye değer katmanın yanında aynı zamanda ülkemizin hedeflerine ulaşmasına destek veriyor ve sosyal sorumluluk alanında da inandığımız projelere yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması adına eğitim, girişimcilik, kültür ve sanat konularına ağırlık veriyor ve bu 3 alanda emek harcıyoruz. Bugün eğitim alanında bizim için son derece önemli ve heyecan verici olan CEF’in açılış konferansı için bir aradayız. Grubumuzun finans sektöründe aktif olan bankası ile grubumuzun üniversitesi el ele veriyor. Finans alanında Türk insanının daha iyi, daha yetkin ve donanımlı olabilmesi için güçlerini birleştiriyor. Son derece heyecan duyduğumuz CEF projesine İstanbul’da başlıyoruz. Kısmetse önümüzdeki yıllarda, teknoloji aracılığı ile ülke geneline de yaymayı hedefliyoruz."


-"Finans, kişilerin ve toplumun geleceği ile sınandığı yerdir"


Konferansın açılışında konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, finansın, uygulamalı matematiğin, ekonominin ve siyaset bilimlerinin buluştuğu, kişilerin ve toplumun geleceği ile sınandığı yer olduğunu belirterek, "Sabancı Üniversitesi olarak, bu en önemli faaliyette CEF içinde olmaktan çok mutluyuz. Bu paydaşlık, üniversitemizin hem kişiye ve topluma hizmet, hem de en sınayıcı ortamlarda mükemmelliği hedeflemek felsefesine çok uygundur. CEF’in sektörlere, akademik ortamdan öğrencilere ve öğretim üyelerine, ayrıca bütün coğrafyalara çeşitli kulvarlarda hizmet vermesi ve bu grupları ileriye dönük, yenilikçi ve etkin süreçlerle bir araya getirmesi, özellikle mutluluk vericidir." ifadelerini kullandı.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, CEF'in, finans ve reel sektör temsilcileri, akademisyenler, politika belirleyiciler, bürokratlar ve öğrenciler arasında bir köprü olacağını aktararak, "Dünya çapında tanınan eğitmenler aracılığı ile evrensel anlamda kaliteli finans eğitimi sunacaktır. Kısacası finans dünyasının en iyileri CEF’te buluşacaktır. Ülkemize hayırlı olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

Konferansın "Küresel Finans Piyasalarının Geleceği" konulu oturumu Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbaşgil moderatörlüğünde; İngiliz Ticaret ve Yatırım eski Bakanı Lord Stephen Green, Deutsche Bank Yönetim Kurulu eski üyesi Dr. Josef Ackermann ve JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Sir Winfried Bischoff’un katılımı ile gerçekleşti.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof.Dr. Özgür Demirtaş moderatorluğunda öğleden sonra yapılan "Türk Özel Sektörü ve Yeni Dönem" konulu oturumda ise; Shell & Turcas Petrol A.Ş. CEO’su Felix Faber, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener söz aldı.

Yorumlar