Çavuşoğlu, Beyoğlu Sohbetleri'ne katıldı

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Biz Özbekistan vatandaşlarına vizeyi kaldırmıştık. Şimdi de Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. Özbekistan da bizim vatandaşlarımıza inşallah vizeleri kaldıracak. Bunu değerlendirdik" - "(Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı) Önümüzdeki yılın başında Rusya ile bu toplantıyı yapacağız. Lavrov, 1 Aralık'ta Alanya'ya geliyor. Hazırlık toplantısını yapıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Beyoğlu Sohbetleri'ne katıldı

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Özbekistan vatandaşlarına vizeyi kaldırmıştık. Şimdi de Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. Özbekistan da bizim vatandaşlarımıza inşallah vizeleri kaldıracak. Bunu değerlendirdik." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesince Pera Palas Otel'de ikincisi düzenlenen "Beyoğlu Sohbetleri" etkinliğine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin insani ve sorun çözme yönünde inisiyatif alan, aktif bir dış politika izlediğini dile getirdi.

Türkiye gibi bu coğrafyadaki ülkelerin çok yönlü dış politika izlemek zorunda olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Bakın Ukrayna'ya çok yönlü bir dış politika izleme imkanı verilmedi. Ukrayna'nın başına gelene bakın. Oysa Ukrayna, Rusya ve Batı ile ilişkilerini çok dengeli götürebilirdi. Buna Rusya da Avrupa Birliği de izin vermedi. Ukrayna hangi kararı verseydi bugünkü durumdan daha iyi bir durumda olmazdı." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin farklı ülke ve bölgelerle sürdürdüğü ilişkilerin, bir diğerine alternatif olmadığını belirterek bir tarafta güçlü olunması durumunda diğer tarafta da güçlü olunacağını aktardı.

Ekonomi meselesinin, Türkiye'nin en önemli dış politika unsuru olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, yatırım ve ticaret hacminin artırılmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, dün Özbekistan'a yaptığı ziyarete ilişkin "Biz Özbekistan vatandaşlarına vizeyi kaldırmıştık. Şimdi de Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. Özbekistan da bizim vatandaşlarımıza inşallah vizeleri kaldıracak. Bunu değerlendirdik." açıklamasında bulundu.

Türk-İsrail ilişkilerine de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin şartlarının yerine getirilmesinden sonra ikili ilişkilerin normalleştiğini dile getirerek İsrail bölgesindeki doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa piyasalarına nasıl ulaştırılabileceğinin görüşülmeye başlandığını aktardı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin birçok ülkeyle yılda bir defa düzenlediği Ortak Bakanlar Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak da Rusya ile Türkiye arasında 2017 başında söz konusu toplantının düzenleneceğini ve hazırlık toplantısı amacıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1 Aralık'ta Alanya'ya geleceğini kaydetti.





Yorumlar