Çatıdan evine inmeye çalışan Amerikalı itfaiyeci düşerek öldü

- Adana'daki İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li itfaiye şefi, 10. kattaki dairesinde unuttuğu çantası ve anahtarını almak için çatıdan elektrik kablosuyla evine girmek isteyince düşerek hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Çatıdan evine inmeye çalışan Amerikalı itfaiyeci düşerek öldü

ADANA (AA) - Adana'daki İncirlik Üssü'nde görevli Amerikalı itfaiye şefi, 10. kattaki dairesinde unuttuğu çantası ve anahtarını almak için çatıdan elektrik kablosuyla evine girmek isteyince beton zemine düşerek yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde bir apartmanın bahçesinde yerde hareketsiz halde bir kişiyi görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yapılan kontrolde yerdeki kişinin İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li itfaiye şefi Thaddeus M. Borowicz (61) olduğu ve yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, Borowicz'in evde unuttuğu anahtarı ve çantasını almak için 10'uncu kattaki dairesine çatıdaki bacaya bağladığı elektrik kablosuyla girmek istediği sırada kablonun kopması sonucu beton zemine düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Kopan kablonun bir parçasının da cesedin yakınında bulunduğu öğrenildi.

Borowicz'in cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Borowicz'in üvey oğlu Murat Can (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ilk başta intihar ya da cinayet olarak düşünüldüğünü ancak yapılan incelemede Borowicz'in evde unuttuğu çantasını ve anahtarı almak için çatıdaki bacaya bağladığı kabloyla eve girmek isterken düşerek yaşamını yitirdiğini öğrendiklerini söyledi.

Murat Can, kendisinin annesi Zeliha ve kardeşi Kenan ile olay sırasında yazlıkta bulunduklarını, acı haberi aldıktan sonra olay yerine geldiklerini belirterek, "Yaklaşık 25 yıldır İncirlik Üssü'nde görevliydi. Yurt dışında komando eğitimi de almış. Bacaya bağladığı elektrik kablosuyla açık olan salon penceresinden daireye girmek isterken düşerek olay yerinde hayatını kaybetmiş. Buraya gelip gözlemde bulunan iş arkadaşları da kablodaki düğüm atma şeklinin 'itfaiyeci düğümü' olduğunu söyledi." diye konuştu.

Borowicz'in, ülkesi ABD'nin Michigan eyaletindeki Traverse City'de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı, törene eşi Zeliha ve oğlu Kenan'ın da katılacağı belirtildi.


Yorumlar