Castrol Ford Team Türkiye ödüllerini aldı

İSTANBUL (AA) - Castrol Ford Team Türkiye, 2015 sezonu şampiyonluk kupaları ve ödüllerine kavuştu. Ford'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ralli Şampiyonası...

Google Haberlere Abone ol
Castrol Ford Team Türkiye ödüllerini aldı

İSTANBUL (AA) - Castrol Ford Team Türkiye, 2015 sezonu şampiyonluk kupaları ve ödüllerine kavuştu.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamında ikinci yarışından birincilikle Türkiye'ye dönerek Marmaris Rallisi'nde etaplara çıkan Castrol Ford Team Türkiye, yarış öncesinde düzenlenen bir galayla 2015 sezonu şampiyonluk kupaları ve ödüllerine kavuştu.

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluk kupalarını alan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası şampiyonluk kupasını da aynı etkinlik kapsamında aldı.

Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz'ın yanı sıra Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birincisi ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu da kazanan Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisinin yanı sıra Ümitcan Özdemir gibi takımın genç pilotları da ödüllerine yine aynı etkinlikte kavuştu.

Castrol Ford Team Türkiye takımının ödülünü, tüm takım adına Ford Otosan Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, tüm sponsorlarının, iş ortaklarının ve hatta basın mensuplarının da bu takımının bir parçası olduğunu belirtti.

Bostancı, Türk bayrağını Avrupa gibi zorlu etaplar ve rakiplere karşı elde ettikleri başarılarla dalgalandıran Castrol Ford Team Türkiye'nin milli takım olduğunu vurgulayarak, "Bu anlayışla 2016 yılında ve sonrasında da Türkiye sınırlarını aşan daha büyük başarılara imza atacağımıza eminim." ifadelerini kullandı.

Motor sporlarındaki varlığını 1998 yılından bu yana kesintisiz sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, 2015 yarış sezonunda; Türkiye Ralli Şampiyonluğu, Avrupa Ralli Kupası Birinciliği, Türkiye Ralli Takımları Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birinciliği ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğu'nu kazanırken, takım pilotları da toplamda 17 ödül ile sezonu tamamladı.


- Farkı 11 saniyeye indirdi


Marmaris'te düzenlenen Avrupa Ralli Kupasına ve Türkiye Ralli Şampiyonası'na puan veren yarışta, Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi uzun vadeli Avrupa Ralli Şampiyonası hedeflerine uygun olarak Ford Fiesta R5 ile yarıştı.

Yarışın birinci etabında lastik patlatarak genel klasmanda 25. sıraya kadar gerileyen Murat Bostancı, daha sonra aracına ısınmasıyla hızlandı, ikinci günün bütün etaplarını kazanarak ve en hızlı etap zamanlarına imza atarak birinci ile farkı 11 saniyeye indirip yarışı ikinci bitirdi.

Takımın Türkiye Şampiyonası'ndaki sürücülerinden Orhan Avcıoğlu, birinci gün iki etabı kazanmasına rağmen günün son etabında kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Castrol Ford Team Türkiye'nin genç sürücülerinden Buğra Banaz ve Burak Erdener ikilisi ise kendi sınıfı olan ERT'de yarışı başından sonuna kadar önde götürerek sınıfını kazandı ve en hızlı iki tekerlekten çekişli otomobil oldu.

Serdar Bostancı, "Birinci sürücümüz Orhan Avcıoğlu'nun kazasına üzüldük ancak takım olarak her türlü sonuca karşı hazırlıklıyız. Hedeflerimiz doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz. Şampiyonadaki iddiamız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Bostancı da "Bu yılın ilk toprak zeminli Marmaris Rallisi oldukça zorlu ve sert bir karaktere sahipti. İlk güne lastik patlatarak şanssız başladık, sonrasında ise hızlandık. İkinci gün, bütün etapları kazanarak yarışı 2. bitirdik. Gelecek sezon Avrupa Ralli Şampiyonası'nda kullanacağımız Fiesta R5 otomobilimizi tanımaya çalışıyoruz. Bizim için çok değerli bir tecrübe oldu." görüşünü paylaştı.

Yorumlar