Çarşı, pazarda ramazan hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü

- Ramazana bir gün kala evdeki eksiklerini tamamlamak isteyen vatandaş soluğu çarşı ve pazarlarda alırken, satışlardaki yoğunluk esnafı memnun etti - Pazar esnafı Karabulut: - "Ramazan dolayısıyla pazarda oldukça fazla bir yoğunluk var. Özellikle ramazanın vazgeçilmezi olan hurma satışlarımız iyi gidiyor. Esnaf olarak satışların böyle devam etmesini bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çarşı, pazarda ramazan hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü

BURSA (AA) - Ramazana bir gün kala çarşı, pazar ve marketlerde hareketlilik artarken esnafın da yüzü güldü.

Kapalı Çarşı ve Reyhan Pazarı'ndaki tezgahlarını çeşitli sofralık ürünlerle süsleyen esnaf, hareketlilikten oldukça memnun.

Çarşı esnafından kuruyemişçi Gülay Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla pazarda yoğunluk yaşandığını söyledi. En fazla satışı olan ürünün hurma olduğunu belirten Karabulut, "Hurma fiyatları çok uygun. 8 liradan 25 liraya kadar, her keseye hitap eden hurmamız var. Yumuşak olduğu için en çok İran hurması satılıyor." dedi.

Karabulut, esnaf olarak ramazan ayının sonuna kadar satışların böyle devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Kasap Kadir Teke de et satışlarının ramazan dolayısıyla iyi gittiğini belirtti. Et fiyatlarının yüksekliğine rağmen satışlarının iyi olduğunu dile getiren Teke, "En çok kıyma satışımız oluyor. Ondan sonra da kemikli et olarak oğlak satışlarımız çok oluyor." diye konuştu.

Dana kuşbaşı etin kilogramını 36 liradan sattıklarını anlatan Teke, kıyma fiyatının ise 32 lira olduğunu kaydetti.

Pazarcı Malik Sönmez ise pazarda ramazan yoğunluğu yaşadıklarını belirterek, "Tezgahımızda domates, salatalık, Malatya şekerparesi, kiraz, çilek ve şeftalimiz var. Domatesin kilosu 1 lira, salatalık 1,5 lira, kiraz 5 liraya kadar düştü, şekerpare de 6 lira. Fiyatlar uygun olduğu için müşteri de memnun." şeklinde konuştu.

Müşterilerden Necla Bal da ramazan alışverişine çıktığını, hurma ve sahur için kahvaltılık aldığını dile getirdi. Pazarın oldukça kalabalık olduğunu ifade eden Bal, fiyatların uygunluğunun vatandaşı memnun ettiğini söyledi.

Yorumlar