CarrefourSA'dan açıklama

İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, "Carrefour için üretildiği dile getirilen ürünün tarafımızca 2015 yılı ocak ayında yapılan analizlerinde uygunsuzluk tespit...

Google Haberlere Abone ol
CarrefourSA'dan açıklama

İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, "Carrefour için üretildiği dile getirilen ürünün tarafımızca 2015 yılı ocak ayında yapılan analizlerinde uygunsuzluk tespit edilmiş, ivedilikle ilgili ürünün tüm partilerinin satışı durdurularak ürünlerin üreticiye geri iadesi sağlanmıştır. Akabinde de ilgili firma ile tüm ticari ilişkiler sonlandırılmıştır." açıklamasını yaptı.

CarrefourSA, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 31 Ağustos'ta yapılan açıklamaya istinaden "resmi analiz sonuçlarına göre ürünlerinde daha düşük kaliteli zeytinyağı karıştırılması vasıtasıyla tağşiş yaptığı kesinleşen Verde Yağ Besin Maddeleri San. Tic. AŞ firmasının Carrefour markalı naturel sızma zeytinyağı ile ilişkilendirilmesi" hakkında bir duyuru gerçekleştirdi.

Bakanlığın açıklamasına konu olan ve Verde Yağ Besin Maddeleri San. Tic. AŞ tarafından 04-8566 ve 01-8473 parti numaralarıyla Carrefour için üretildiği dile getirilen ürünün, CarrefourSA tarafından 2015 yılı ocak ayında yapılan analizlerinde uygunsuzluk tespit edildiği belirtilen açıklamada, "İvedilikle ilgili ürünün tüm partilerinin satışı durdurularak ürünlerin üreticiye geri iadesi sağlanmıştır. Akabinde de ilgili firma ile tüm ticari ilişkileri sonlandırılmıştır." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Carrefour markalı ürünlerin tedarikçileri düzenli olarak denetlenmekte, aynı zamanda periyodik ürün analizleri yapılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra müşterilerimize standart kalite sağlanması amacıyla ürünlerin duyusal tadım testi de gerçekleştirilmektedir. CarrefourSA olarak Carrefour markalı ürünlerimizle bugüne kadar olduğu üzere bugünden sonra da tüketicilerimize sunduğumuz ürünlerimizde standartlarımızdan ödün vermeyerek kaliteli ve sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz."

Yorumlar