Caretta caretta yavruları denizle buluşuyor

- Antalya'nın Kemer sahilinde, yuvalarından çıkan caretta carettalar, denizle buluştu

Google Haberlere Abone ol
Caretta caretta yavruları denizle buluşuyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer sahilinde caretta caretta yavruları, yuvalarından çıkıp denizle buluştu.

Mayıs ayında Kemer Ayışığı Plajı'nda gece yumurtlayan caretta carettaların yavruları, yuvadan çıkmaya başladı.

Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile Kemer Belediyesi veteriner hekimleri Fevzi Uzun ve Seda Aytekin plajdaki bir yuvayı açtı.

Geçen gece yuvalarından çıkan 73 yavru caretta carettadan yaşayan olup olmadığını kontrol etmek için yuvayı açan yetkililer, yuva içerisinden 1 canlı, 23 dölsüz, 2 embriyo ve 2 ölü yavru çıkardı.

Kooperatif yetkilisi Bayram Kütle, geçen mayıs ayında caretta carettanın Ayışığı Plajında denize yakın yere yumurtladığını, daha sonra yumurtaları denizden daha uzak alana taşıdıklarını belirtti ve toplam 101 yumurtadan çıkan caretta carettaların sayımını yaptıklarını söyledi.

Yumurtadan çıkan toplam 74 yavrunun denize ulaştığını anlatan Kütle, "23 tane dölsüz, 2 embriyo ve 2 ölü yavru var. 16 senedir bu işi yapıyorum. İlk defa bu plajda caretta carettanın yumurtladığını gördüm. Bilim adamlarına göre yaklaşık 25 yıl sonra erginlik çağına gelince tekrar buraya yumurtlamaya gelecektir diye düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Yuvadan canlı çıkan caretta carettanın denize ulaşmasını çevredeki vatandaşlar ve turistler ilgiyle izledi. Bazı turistler yavru caretta carettayı cep telefonu ile görüntüledi.

Yorumlar