Cannes'da Uluslararası Film Eleştirmenlerinin ödülleri sahiplerini buldu

- Altın Palmiye'nin habercisi olarak sayılan FIPRESCI ödülü Almanyalı yönetmen Maren Ade'in komedi filmi "Toni Erdmann"a gitti

Google Haberlere Abone ol
Cannes'da Uluslararası Film Eleştirmenlerinin ödülleri sahiplerini buldu

CANNES (AA) - Cannes Film Festivali'nde bugün verilecek Altın Palmiye'nin habercisi olduğu değerlendirilen Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) ödüllerinin sahipleri açıklandı.

FIPRESCI'den yapılan yazılı açıklamada, Altın Palmiye için ana kategoride yarışan en iyi film, Almanyalı yönetmen Maren Ade'in komedi filmi "Toni Erdmann" seçildi.

Federasyon festivalin "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterilen en iyi film olarak da Romanyalı yönetmen Bogdan Brica'nin "Dogs" filmini beğendi.

"Yönetmenlerin 15 Günü" ve "Eleştirmenler Haftası"nda gösterilen filmlere verilen ödüle ise, Fransalı yönetmen Julia Docournau'nun "Raw" isimli filmi layık görüldü.

Diğer taraftan, festivalin "Belirli Bir Bakış" bölümünde yarışan filmlere verilen ödüller de sahiplerini buldu.

Buna göre büyük ödül, Finlandiyalı yönetmen Juho Kuosmanen'in "The Happiest Day In The Life Of Olli Maki" filmine gitti.

En iyi yönetmen ödülünü ise "Captain Fantastic" filmiyle ABD'li yönetmen Matt Ross aldı.

Yarışmada Jüri Ödülü'ne Japonyalı yönetmen Koji Fukada’nın "Harmonium" filmi, Jüri Özel Ödülü'ne ise Hollandalı yönetmen Michael Dudok de Wit'in "The Red Turtle" isimli animasyon filmi layık görüldü.

Festivalde ana kategoride yarışan filmlerin ödülleri bugün düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerin yönetmeni George Miller'in yaptığı jüri, 21 filmin yarıştığı festivalin sonuçlarını açıklayacak.

Yorumlar