Çankırı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

-Çankırı Valisi Köse: -"Türk milleti kavramının öyle sıradan bir ifade olmadığını Türk milletinin ne demek olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğiniz ve menfur darbe girişimini önlediniz"

Google Haberlere Abone ol
Çankırı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Mesut Köse, "Türk milleti kavramının öyle sıradan bir ifade olmadığını Türk milletinin ne demek olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğiniz ve menfur darbe girişimini önlediniz." dedi.

Köse, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi dolayısıyla kent merkezindeki belediye meydanında toplanan vatandaşlara hitaben, son 24 gün içerisinde Türkiye'nin çok şey yaşadığını söyledi.

Meydanda toplanan binlerce Çankırılıların ilk günden itibaren birlik ve beraberlik örneği gösterdiğini vurgulayan Köse, "Demokrasimize milli birlik ve bütünlüğümüze sahip çıktınız. Devletimiz için mücadele ettiniz. İlk geceden itibaren sizleri hep devletimizin yanında gördük." dedi.

Türk milletinin ne demek olduğunu bu menfur olayda tüm dünyanın gördüğünü aktaran Köse, "Tüm halkımız tanklara, tüfeklere, uçaklara göğsünü siper etti. Türk milleti kavramının öyle sıradan bir ifade olmadığını Türk milletinin ne demek olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğiniz ve menfur darbe girişimini önlediniz." şeklinde konuştu.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise Türkiye'de darbeler döneminin kapandığını ifade etti.

Artık liselerde okuyan milletin tüm evlatlarının harp okullarına girebileceğini belirten Filiz, "Dünya artık şunu bilmelidir ki Türkiye'de artık darbe diye bir şey olmayacak. Buna milletimiz hiçbir zaman fırsat vermeyecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Çankırı nasıl durursa Türkiye'nin de öyle duracağını kaydetti.

Türk halkının büyük bir zafere imza attığını belirten Akbaşoğlu, "Çankırılılar bayrak deyince, ezan deyince, din deyince, devlet deyince, reform deyince koşup gelirler. 1. İstiklal Harbi'nde de dedelerimiz aynı ruhu gösterdiler. Dedelerimizin emanetine sizler sahip çıktınız. Ulvi dava için tüm Çankırılılar bir araya geldi. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, MHP Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba, Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Çiftçi de kısa konuşma yaptı.

Vatandaşlar daha sonra alana kurulan dev ekranda İstanbul'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingini takip etti.


Yorumlar