Canikli ve Çavuşoğlu Tunus'ta

- Başbakan Yardımcısı Canikli ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Gannuşi ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Canikli ve Çavuşoğlu Tunus'ta

TUNUS (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı"na katılmak amacıyla geldikleri Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile görüştü.

Başkent Tunus'ta gerçekleşen görüşmede Türk heyetinin ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Gannuşi, "Sizleri burada karşılamak bizim için onurdur. Bu üst düzey ziyaret Türkiye'nin kardeşi Tunus'un yanında yer alacağının bir göstergesidir. Tunus'taki yatırım konferansına üst düzey katılım Tunus'a olan değeri ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı

Başbakan Yardımcısı Canikli de Gannuşi ve Tunus halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Tunus'a en son 2012'de geldiğini belirten Canikli, "Son gelişimizden bu yana yaşanan değişimi ve dönüşümü takdirle izliyoruz. Bizlerin Tunus halkına ve zatınıza ayrı bir saygısı vardır. Tunus halkıyla ve sizlerle samimi dostluğumuz ve muhabbetimiz çok anlamlıdır. Sizlerin geçiş döneminde ortaya koyduğu uzlaşmacı yaklaşım çok önemliydi. Birçok ülke bunu yapamadı." diye konuştu.

Gannuşi ile görüşmede Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan da hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Canikli ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunus'ta bugün başlayacak "2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı"na katılacak.

Tunus, çok sayıda ülkeden temsilcinin katılacağı konferansla yatırımlar için destek sağlamayı ve uzun süredir içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları aşmayı planlıyor.

Yorumlar