Çanakkale'deki FETÖ/PDY davası

- 6'sı tutuklu 66 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumunda başladı

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'deki FETÖ/PDY davası

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 66 sanığın yargılanmasına başlandı.

26 Aralık'ta başlatılan ve aralıklarla devam eden operasyonlarda gözaltına alınan 6'sı tutuklu 66 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapıldı.

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava, sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının fazla olması, duruşma salonlarının yetersiz kalacağı ve güvenlik gerekçesiyle Açık Ceza İnfaz Kurumuna alındı.

Duruşma nedeniyle polis ekipleri, cezaevi civarında geniş güvenlik önlemi aldı, girişe bariyerler yerleştirdi.

Arasında eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu tutuksuz sanıklar, tanıklar ve müştekiler kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından, minibüslerle duruşmanın yapılacağı salona taşındı.

Davanın 368 sayfalık iddianamesi okunup, sanıklar, mağdur ve müştekiler ile tanıkların dinleneceği duruşmanın birkaç gün sürmesinin beklendiği öğrenildi.

Duruşmaya, 6'sı tutuklu 66 sanık, 28 mağdur, 11 müşteki ile tanıklar ve avukatlarla yaklaşık 200 kişinin katılması bekleniyor.

Çanakkale merkezli 10 ilde 26 Aralık'ta başlatılan ve kapsamı genişletilerek sürdürülen operasyonun ardından açılan davada sanıklar, "FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, Dernekler Kanunu'na muhalefet" iddiasıyla yargılanıyor.

Yorumlar