Çanakkale'de kıyı temizliği etkinliği

- Deniz Temiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde, "Deniz Varsa Hayat Var" sloganıyla kıyı temizliği yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de kıyı temizliği etkinliği

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde, "Deniz Varsa Hayat Var" sloganıyla kıyı temizliği yapıldı.

TURMEPA'nın hayata geçirdiği "Çanakkale Deniz Aşıkları-Çanakkale İçin Mavi Adım Projesi" kapsamındaki etkinlik, Kepez beldesinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Kıyı Temizliği (ICC) Türkiye Koordinatörü Şeyda Dağdeviren Hill, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası kıyı temizleme etkinliğinin 101 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yıl Çanakkale merkez olmak üzere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde gönüllülerin desteğiyle bu etkinliğin yapıldığını anlatan Hill, "Bugün 100'ü aşkın üniversite öğrencisi ve 300'ü aşkın gönüllüyle birlikte kıyı temizleme etkinliği yapıyoruz. Dikkat çekmek istediğimiz konu kirletmezsek, çöpü etrafa atmazsak, denizi ve kıyıları kirletmeyiz. Esas vurgulamak istediğimiz nokta bu olduğu için bugünkü etkinliğimizin temel hedefi budur." diye konuştu.

Çanakkale'deki kıyı temizliği eş zamanlı olarak Lapseki'nin Çardak beldesi, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyü sahil bandı ile Bozcaada ilçesindeki Ayazma Plajı'nda da gerçekleştirildi.

Yorumlar