Çanakkale Kara Savaşlarının 103. yılı

- Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda tören yapıldı - Törene katılanlar, Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin "Karanga" adı verilen seremonisiyle karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Kara Savaşlarının 103. yılı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Kara Savaşlarının 103. yılı kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndaki Conkbayırı'nda bulunan Yeni Zelanda Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Sir Alan Duncan, Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Jane Hinton, Fransa Savunma Ataşesi Colonel Valery Sens, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, çok sayıda yerli ve yabancı yetkili ile Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları katıldı.

Törene katılanlar, Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin "Karanga" adı verilen ve "Hoş geldiniz" anlamına gelen seremonisiyle karşılanarak alana giriş yaptı.

Ağıtla başlayan, saygı duruşunda bulunulmasıyla devam eden törende, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Wendy Jane Hinton, günün önem ve anlamını belirten konuşma yaptı.

Törende, savaşta ölen Yeni Zelandalı askerler için edilen duaların ardından, kahramanlık şarkıları seslendirildi.

Ülke temsilcilerinin anıta çelenkler bırakması, saygı duruşunda bulunulmasıyla devam eden törende, İstiklal Marşı ve Yeni Zelanda milli marşı çalındı.

Anıta, Türkiye Cumhuriyeti adına Vali Tavlı çelenk bıraktı.

Tören, Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri Birliğince gerçekleştirilen haka gösterisiyle sona erdi.


Yorumlar