Çanakkale Boğazı'nda iftar

- Çanakkale Boğazı ile adalar arasında ulaşımı sağlayan GESTAŞ firmasının filosuna kattığı 900 kişi kapasiteli gemi ile Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi açıklarında halka iftar imkanı sunuldu - AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Biz mutluysak, başkaları mutlu değilse bunun kıymeti olmaz. O yüzden bu ülkenin 75 milyon evladın hepsinin beraber terörden, sıkıntıdan uzak ekonomik yapı içinde kalkınmış bir ülkede müreffeh hayatta yaşamak istiyoruz "

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Boğazı'nda iftar

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Boğazı ile adalar arasında ulaşımı sağlayan GESTAŞ firmasının filosuna yeni kattığı 900 kişi kapasiteli gemide halka denizde iftar imkanı sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, hizmetin başlaması nedeniyle Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'ye her gelişinde markalara ekstra bir anlam katıldığını görmenin kendileri için en büyük bahtiyarlık olduğunu söyledi.

Bu topraklara hizmet etmekten hep gurur duyduklarını dile getiren Turan, şöyle devam etti:

"Bu topraklarda, şehitlerin diyarında var olmak, dua etmek en büyük gururumuz. Bazı illerden turizmi alın başka bir örneği kalmaz. Bazılarından sanayiyi alın başka bir örneği kalmaz. Tarihi alın başka bir örnek kalmaz o ilde ama Çanakkalemizde tarihle, turizmle, sanayiyle, ormanla, boğazla belki hiçbir başka kente nasip olmayacak kadar farklı kıymetler bir arada bulunmuş durumda. Her geldiğimizde bu marka değerinin artıyor olduğunu görmek bizim için ayrı bir bahtiyarlık konusu."

Turan, GESTAŞ'ın Çanakkale'nin değerini arttırdığı ekstra markalardan birisi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kente geldiğimizde, güzelleşen çalışmaları daha farklı alanlarda iddiasını ortaya koyması bizim için ayrı bir gurur. İyi ki var GESTAŞ diyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar kimin katkısı varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kıymetli genel müdürümüz görevine başladığında, İstanbul'da, ABD'de, İngiltere'de, büyük sahil kentlerinde ne varsa Çanakkale'de aynısı olacak demiştik. İstanbul'un boğaz turları meşhurdur, hep anılır, ziyaret edilir. Çünkü o ziyaretler olduğu zaman fotoğrafçı, esnaf, turizm gelişecek. GESTAŞ sadece bizim için Avrupa ya da Asya kıtasına geçip zorunlu işimizi yapmak için bir değer değildir. Çanakkale'nin markasına bir keyif katacak değerdir demiştik. Onu görüyor olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Artık Çanakkelimizin İstanbul'dan daha güzel iddialıyım sahillerinde şehitlerimizin anlatıldığı, çayımızın içildiği çok farklı bir ortamda boğazı geçme imkanımız olacak."

Tüm bunları daha güvenli ve lüks gemilerde yapma imkanı olacağına değinen Turan, "Gürültü kirliliği olmaksızın bambaşka bir ortamda bunları yapacağız. İstiyorum ki en uzak ilçelerimizden, köylerimizden merkezimize kadar bu tekneye, gemiye binmeyen kalmasın. Çanakkale Boğazı'nı gezerek şehitlerimizi anarak, doğanın kıymetini bilerek gezmek herkese nasip olsun." diye konuştu.

Turan, Çanakkalelilerin her şeye değer olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu toprakların insanları her türlü hizmete layıktır. Keşke daha çok üretsek, daha çok çalışsak. Dün iftarda, sahurda buralardaydık. O kardeşlik ortamını gördük. Fakiriyle zenginiyle yaşlısıyla genciyle aynı çorbaya kaşık sallamanın onurunu, keyfini yaşadık ama ülkemizin her tarafında bu tarzda etkinliklerin olmasını istiyoruz. Bu tarz kardeşlik sofraları, bu tarz yatırımlar olsun istiyoruz. Çanakkale'nin kaderi neyse Hakkari'nin, Şırnak'ın kaderi bundan farklı değildir diye düşünüyoruz. O yüzden buradaki kardeşlik ikliminin, bu şehitler diyarındaki anlayışın tüm Türkiye'ye hakim olmasını ümit ediyorum."


- "GESTAŞ çok önemli hizmetlere imza atan bir şirket"


Vali Hamza Erkal, GESTAŞ'ın sunduğu yeni hizmetten Çanakkale'ye gelecek tüm ziyaretçilerin yararlanacağını söyledi.

Daha önce deneme seferleri yapıldığını aktaran Erkal, "Rağbet gördüğü tespit edilince bunun devam etmesi yönünde karar verildi. Bugün resmi olarak açılışını yapıyoruz. GESTAŞ çok önemli hizmetlere imza atan bir şirket. Bu şirket Çanakkale'nin şirketi. Çanakkale'nin her bir ferdinin ortak olduğu bir şirket." dedi.

Erkal, şehitliklerin Çanakkale için çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şehitliklere arabayla bir şekilde gidiliyor. Denizden gitmek ilk defa oluyor ancak orada bir iskele yok. Dolayısıyla şimdiye kadar deniz yoluyla bir sefer yapılamadı. Bu seferlerimiz, Gelibolu Yarımadası'nın açıklarında demirleyecek şekilde planlandı ama şehitliklerin ruhaniyetini hissedecek şekilde olacak. Hedefimizde Şehitler Abidesi'nin altında bir iskele yapmak, oraya yanaşıp insanların gezi organizasyonunu bu şekilde planlamak var."

Konuşmaların ardından Turan ile Erkal kurdeleyi keserek gemiye bindi. Çanakkale İskelesi'den hareket eden "Erdoğan Yazıcı" adlı gemi boğazda seyir yaparak iftar saatinde Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nin açığına ulaştı.

Gemidekiler, ezanın okunmasının ardından orucunu açtı.

Yorumlar