Can Dündar'a saldırıya ilişkin iddianame

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin soruşturmayı tamamladı - İddianamede, silahlı saldırıyı gerçekleştiren tutuklu şüpheli Murat Ş'nin "kasten yaralama, hakaret, silahlı tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 12 yıl 10 aya, bu kişiyi azmettirdikleri öne sürülen Sabri B. ve Habip C'nin ise "kasten yaralamaya teşebbüs ve silahlı tehdit" suçlarından 6 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a saldırıya ilişkin iddianame

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıda bulunan Murat Ş'nin 12 yıl 10 aya, bu kişiyi azmettirdikleri öne sürülen iki kişinin ise 6 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

MİT tırlarına ait görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin Ankara sorumlusu Erdem Gül ile yargılanarak hapis cezasına çarptırıldığı davanın 6 Mayıs'taki duruşmasında verilen arada, eşi Dilek Dündar ile adliye binasının dışına çıkan Can Dündar'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından hazırlanan 18 sayfalık iddianamede, Can Dündar ve saldırıda kurşun sekmesi sonucu hafif şekilde yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal, "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Murat Ş'nin, "kasten yaralama, silahlı tehdit, ruhsatsız silah bulundurma ve hakaret" suçlarından 4 yıldan 12 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Murat Ş'yi azmettirdikleri ileri sürülen Sabri B. ve Habip C'nin ise "kasten yaralamaya teşebbüs ve silahlı tehdit" suçlarından 2 yıl altışar aydan 6 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, başsavcılık onayının ardından İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

- Olay

Can Dündar'a, yargılandığı davanın 6 Mayıs'taki karar duruşmasında verilen aranın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde silahla ateş açan Murat Ş. gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal yerden seken mermiyle bacağından yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Murat Ş. 10 Mayıs'ta "silahlı tehdit" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklanmış, gözaltına alınan diğer şüpheliler Sabri B. ile Habip C. ise savcılık ve hakimlik sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Yorumlar