Cammu Keşmir'deki çatışmalar

- Cammu Keşmir'in Pakistan sınırına yakın bölgesinde Hindistan ordusu ile bağımsızlık yanlısı Keşmirli direnişçiler arasında çıkan çatışmada 4 direnişçi öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Cammu Keşmir'deki çatışmalar

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, ordu ile bağımsızlık yanlısı Keşmirli direnişçiler arasında çıkan çatışmada 4 direnişçi hayatını kaybetti.

Ordu Sözcüsü Albay N. N. Joshi, Cammu Keşmir eyaletinin Pakistan sınırına yakın Kupwara bölgesinde sabah saatlerinde askerler ile "Keşmirli militanlar" arasında çatışma çıktığını söyledi. Joshi, çatışmada 4 Keşmirli direnişçinin öldüğünü belirtti.

Diğer yandan eyaletin Poonch bölgesinde güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmada 1 polis yaşamını kaybetti.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede iki aydan uzun süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği gösterilerde şimdiye kadar 70'in üzerinde Keşmirli hayatını kaybetti, 3 bine yakın sivil yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasında, bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Yorumlar