Camide 'Üzerimde bomba var' diye bağıran şüpheli

- Adana Merkez Sabancı Camisi'nde cuma namazı sırasında minbere çıkarak, "Üzerimde bomba var" diye bağırmasıyla paniğe neden olan ve linçten polis tarafından kurtarılan şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı - Şüpheli adliye getirilirken, yakınları ise ağladı

Google Haberlere Abone ol
Camide 'Üzerimde bomba var' diye bağıran şüpheli

ADANA (AA) - Adana'daki Merkez Sabancı Camisi'nde, cuma namazında hutbe okunduğu sırada minbere çıkan ve "Üzerimde bomba var" diye bağırarak paniğe neden olan ve polis tarafından linçten kurtarılan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, dün Merkez Sabancı Camisi'nde cuma hutbesi okunduğu sırada, minbere çıkarak, "Üzerimde bomba var" diye bağıran 34 yaşındaki Mahmut K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İlk belirlemelere göre, üzerinden kablo ve mumların bulunduğu düzenek çıktığı belirtilen zanlının yapılan detaylı incelemesinde, bu malzemelere ek olarak korseye sarılı, içinde az miktarda barut ve küçük bilyeler bulunan ancak tahrip gücü düşük düzenek de bulunduğu bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından zanlı, adliyeye sevk edildi.

Zanlı Mahmut K, polis aracından indirilip, adliye binasına götürüldüğü sırada, kendisini bekleyen küçük kızı, eşi ve annesiyle beraber bazı yakınları ağlayarak, ona yaklaşmaya çalıştı.

Zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında, adliye binasına alındı.

- Olay

Merkez Sabancı Camisi'nde cuma hutbesi okunduğu sırada minbere çıkan Mahmut K, "Üzerimde bomba var" diye bağırmış, minberden indirilerek, linç edilmek istenmişti.

Bu sırada bazı vatandaşlar ile kadın ve çocuklar da panik yaşayarak, camiyi terk etmeye çalışırken, kapıda izdiham yaşanmıştı.

Cami bahçesinde de linç edilmeye çalışılan ve olay yerine gelen polis ekiplerinin havaya ateş ederek kurtardığı zanlı, daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Camide yaşanan panik sırasında yaralanan 3 kişi, çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı.


Yorumlar