"Cambaz her zaman şehit olmak istiyormuş"

- Medya Derneği Başkanı Kızıltaş: - "Mustafa kardeşimiz, çok eskiden beri şehit olmayı çok istediğini sık sık yakınlarına söylermiş. Böyle bir günde üzerine düştüğüne inandığı bir görevi yerine getirmek için sokaklara çıktı ve çok arzu ettiği şehadete ulaştı" - İletişim Platformu Derneği Başkanı Erol: - "Kendisi gerçek anlamda bir basın şehididir"

Google Haberlere Abone ol
"Cambaz her zaman şehit olmak istiyormuş"

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - Medya kuruluşları temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü 'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz'ın basın şehitleri arasında önemli bir yeri olduğunu söylüyor.

Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Cambaz'ın, Yeni Şafak'ın yanı sıra medya camiasında kendisini tanıyan hemen herkesin çok sevdiği bir kardeşleri olduğunu kaydetti.

Kendisinin de Cambaz'ı güler yüzü, sempatikliği ve hoş sohbeti ile hatırladığını anlatan Kızıltaş, "Mustafa, diğer şehit olanlar gibi milli iradeye, demokrasiye yönelenlerin, ülkeyi kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyenlerin bu hareketlerine karşı durmak için meydanlara çıktı. Mustafa kardeşim, kendilerine yöneltilen namlulara karşı durabilme cesaretini gösterdi. Namluların ve tankların karşısına dikildi." dedi.

Kızıltaş, Cambaz'ın arkadaşları ve yakınlarının kendisine çok önemli bir isteğini söylediklerini ifade ederek, "Mustafa kardeşimiz, çok eskiden beri şehit olmayı çok istediğini sık sık yakınlarına söylermiş. Bunu da şimdi öğrendik. Mustafa kardeşimiz, böyle bir günde üzerine düştüğüne inandığı bir görevi yerine getirmek için sokaklara çıktı ve çok arzu ettiği şehadete ulaştı. Mekanı cennet olsun. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz." diye konuştu.

- "Kendisi gerçek manada bir basın şehididir"

İletişim Platformu Derneği Başkanı İsmail Hakkı Erol da Mustafa Cambaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Cambaz'ın darbe girişimi gecesi FETÖ mensuplarının alçakça saldırısı sonucu şehit edildiğini hatırlatan Erol, şöyle devam etti:

"Kendisi gerçek anlamda bir basın şehididir. Şuna dikkat etmek gerekiyor. Türkiye'de bu zamana kadar 'tutuklu gazeteciler' diye bir olay yaşadık. Gündemimizi çok uzun süre meşgul etti. Yurt dışından insanlar, kuruluşlar geldi. Cezaevinde bulunanlara ziyaretler oldu. Hatta bu örgütün mensubu insanları da ziyaret ettiler. Şimdi işte asıl bunu gündeme getirmek lazım. Darbeciler gazeteci arkadaşlarımızı öldürdü. Şimdi bu kuruluşlardan ses duyamıyoruz. Gerek ülke içi gerek dışı, birkaç cılız sesin dışında doğru düzgün ses yok. Bu kuruluşlar nerede? Amerikan Başkan Yardımcısı, Can Dündar'ı ziyaret etmişti. Acaba kendisi şimdi bir şey söyleyecek mi?"

Erol, ülke basınının darbe girişimi sürecinde güzel bir sınav verdiğini dile getirerek, "Çok güzel bir durum bu. Birlik ve beraberlik içinde darbecilere karşı duruldu. Bu anlamda da ülke basınına teşekkür etmek lazım. Bu yayınları artık kriter haline getirip, bundan sonra çatışmacı üslubu terk ederek, birlik ve beraberliğe yönelik bir tavır, haber anlayışı takınılmasını istiyoruz." görüşünü dile getirdi.

Yorumlar