Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

-"Elbetteki gelişen Türkiye'nin bütün şartlarını kucaklamalıyız. Elbetteki adımlarımızı hızlı ve seri atmalıyız, rekabet gücümüzü ortaya koymalıyız. Ama bütün bunları yaparken ifade etmeliyim ki iş sağlığı ve güvenliği konusu bizim birinci tedbir alacağımız öncelikli konumuzdur"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Elbetteki gelişen Türkiye'nin bütün şartlarını kucaklamalıyız. Elbetteki adımlarımızı hızlı ve seri atmalıyız, rekabet gücümüzü ortaya koymalıyız. Ama bütün bunları yaparken ifade etmeliyim ki iş sağlığı ve güvenliği konusu bizim birinci tedbir alacağımız öncelikli konumuzdur" dedi.

Soylu, kentte bir otelde düzenlenen Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 9. Sektör Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, herkesin hayalleri olduğunu dile getirerek, ''Yeni dünyayı tarif ederken ve yeni dünyanın ne noktaya geldiğini hayal ederken, benim zihnimde dönem dönem paylaştığım bir hayal vardı. 21. yüzyılda Türkiye'nin önemini ortaya koyan üç temel yol var.'' ifadesini kullandı.

Bunlardan bir tanesinin özellikle İpekyolu'nun batı ile doğuyu birbirine bağladığı ve Anadolu'nun İpekyolu nezdinde olan üstünlüğü olduğunu ifade eden Soylu, ''İkincisi insan kaynağı konusunda, doğumuzdan nitelik, batımızdansa nicelik olan üstünlüğümüzdür. Üçüncüsü ise en önemlilerinden bir tanesi de bugün özellikle Avrupa'nın, batı dünyasının enerji ihtiyacını gözettiğimizde dünyanın en güvenli geçiş güzergahı içerisinde bulunmamızdır.'' diye konuştu.

Soylu, ''21. yüzyılın başından itibaren bu üç üstünlüğe iyi yatırım yapıyoruz'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu üç üstünlüğü iyi yönetmeye çalışıyoruz ve bu üç üstünlük konusunda iyi yol aldık. İnşallah bundan sonrada bu yolları almaya devam edeceğiz. Yeni dünya bir taraftan bu rekabetini ortaya koyarken, diğer taraftan da farklı üstünlükler gerçekleştiriyor. Hayalim şu; belki bir gün bir köyün tamamının elektriğini karşılayacak, belki evinizin bir yıllık elektriğini karşılayabilecek, belki bir fabrikanın iki üç yıllık elektriğini karşılayabilecek, şu kadar bir aletin içine yüklenebilecek ve tamamen bunu kendi ortaya koymuş olduğu icadıyla, bütün dünyanın en büyük icadı, buluşu haline getirebilecek bir anlayışın dünyayla buluşmasıdır. Bunu yapan dünyanın efendisi olur.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, elektrik dağıtım hizmetleriyle ilişkisi hakkında da bilgilendirmede bulunan Soylu, ''Türkiye 21. yüzyılın başından itibaren büyük mesafeler aldı ama bir mesele de daha büyük mesafe aldı. Sadece vahşi büyüme değil, onu kontrol eden, onu yöneten, onun memnuniyetini unutmayan bir anlayışı Türkiye ortaya koydu. Bunlardan bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ortaya konulan Türkiye'ye münhasır iş sağlığı ve güvenliği kanunudur.'' ifadesini kullandı.

-"İş sağlığı ve güvenliği birinci tedbir alacağımız konudur"

Elektrik dağıtım hizmetlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından en temel mesleklerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Benim bakan olarak kalbimi sıkıştıran, sabahleyin veya gecenin bir saatinde mail veya telefon mesajıma düşen, beni üzen mesajlardan bir tanesi de bir iş kazası. Allah muhafaza ölümlü bir iş kazasıdır. Sizden istirhamımız elbetteki büyümeliyiz. Elbetteki gelişen Türkiye'nin bütün şartlarını kucaklamalıyız. Elbetteki adımlarımızı hızlı ve seri atmalıyız, rekabet gücümüzü ortaya koymalıyız. Ama bütün bunları yaparken ifade etmeliyim ki iş sağlığı ve güvenliği konusu bizim birinci tedbir alacağımız öncelikli konumuzdur. Hepimiz bir araya gelsek haşa bir insan imal edemeyiz. Ama alacağımız tedbirlerle bilmenizi istiyorum ki Türkiye'de özellikle büyümenin insaniliği konusunda hep birlikte adımlar atabilme kabiliyetine sahip olabilmeliyiz. Bu konuda bir taraftan mesleki yeterlilik konusunda attığımız adımlar ve özellikle bu kanunun gerekleri konsunda attığımız adımlarla bu piyasanın içerisinde hep birlikte yarına ait güvenli büyüyen bir Türkiye'yi oluşturma konusunda sağlam bir iradeyi paylaşmalıyız."

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyıldız da katıldı.




Yorumlar