Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Siirt’te

- Bakan Müezzinoğlu: - "Burada bir ihmal, vaka veya başıboşluk varsa orada da sorunları çözmek bizim görevimizdir. Kimin hatası, eksiği olursa olsun burada gideni geri getiremeyiz ama biz tedbir almakla sorumluyuz" - "Artık diyoruz ki 'terörist, terör korksun'. Siirt, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari’den ve bölge insanından terör ve terörist korksun diyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Siirt’te

SİİRT (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Burada bir ihmal, vaka veya başıboşluk varsa, orada da sorunları çözmek bizim görevimizdir. Kimin hatası, eksiği olursa olsun, burada gideni geri getiremeyiz ama biz tedbir almakla sorumluyuz." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Müezzinoğlu, 5 gün önce Şirvan’da heyelan sonrası yaşanan kazada 16 madencinin kurtarılmasına ilişkin çalışmaları değerlendirmek üzere geldiğini belirtti.

"Bana yapılmasını istemediğim bir yanlışı bir başkasına yapmamak, benim için istediğimi de bir kardeşim için de isteyen" bir medeniyetin mensupları olduklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, acılar ve sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığını, mutluluğun ise paylaşıldıkça çoğaldığını kaydetti.

Acıları paylaşacaklarını ama aynı zamanda sorumluluk noktasında da bulunduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Sorunlarsa, çözüldükçe azalır. Burada bir ihmal, vaka veya başıboşluk varsa orada da sorunları çözmek bizim görevimizdir. Kimin hatası, eksiği olursa olsun, burada gideni geri getiremeyiz ama biz tedbir almakla sorumluyuz. Rabbim bana tedbirlerin en güçlüsünü alabildin mi diye soracak. Sonuç ona ait ama bize ait olan tedbirleri en iyi şekilde alabilmektir. Bir de birey olarak, orada bir iş veren, denetleyici ve yönetici olarak hep birlikte kendi adımıza alabileceklerimizi A’dan Z’ye tedbir anlamında gözden geçirecek ve hangi harfinde yanlış, kusur varsa orası, bedelini ödeyecek. Geleceğe ait de tedbirleri de en ideal şekilde alma gayreti içinde olacağız." diye konuştu.

- "Terörist, terör bizden korksun"

Dün Batman'da bulunduğunu anımsatan Bakan Müezzinoğlu, artık vatandaşın teröristten daha cesur olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Artık diyoruz ki 'terörist, terör korksun'. Siirt, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari’den ve bölge insanından terör ve terörist korksun diyoruz. Bu bölgenin her insanı kardeşimiz, masum ve mazlum kardeşlerimizin yanındayız ve Edirne ne kadar ihya edildiyse Şırnak da o kadar ihya edilebilmelidir. Balıkesir, Bursa ne kadar geliştiyse Van ve Diyarbakır da o kadar gelişmelidir ve inşallah hep birlikte büyük bir millet olan 80 milyon kardeşiyle yarınlara, o büyük hedeflere, o büyük liderle yürümeyi Rabbim bizlere nasip etsin."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'i ziyarete geleceğini aktaran Müezzinoğlu, "Yaklaşık 7 yıldır 'dünya 5’ten büyüktür' cümlesini söylüyor. İstiyoruz ki aynı değerleri paylaşan değişik liderler de bu cümleyi söylesin. Ama henüz daha ikinci lideri göremedik. O dualardır ki onu bu dik duruşundan alıkoymadı, karşısında Amerika mı, Birleşmiş Milletler mi var fark etmiyor. Diyor ki 'Allah’tan başka hiç kimsenin karşısında rükuya eğilmem." ifadesini kullandı.

- "Bu millet 16 Temmuz sabahı Çanakkale ruhunu düşmanlara gösterdi"

16 Temmuz sabahı bu milletin kaderiyle oynamak istediklerinin vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, elhamdülillah bu milletin dünya milletlerinin hiçbirinin başaramayacağı, gösteremeyeceği o feraseti, cesareti ve asaleti gösterdiğini belirtti.

Çocuklukluklarından bu yana hep Çanakkale zaferini dinlediklerini, yüreklerinde ve hücrelerinde hissetmeye çalıştıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, "Elhamdülillah o gece bu millet, Çanakkale ruhunun ne olduğunu hainlere, kalleşlere ve düşmanlara da çok net bir şekilde gösterdi. Dostlara da büyük milletin ne olduğunu ispat etti. İnşallah çok daha güzel hedeflere, çok daha büyük hedeflere bu milletle yürüyeceğiz. Kim hangi tuzağı kurarsa kursun o tuzağa kendisi yakalanacaktır. Kim hangi çukuru kazarsa kazsın bu millet o çukura o çukuru kazanları gömecektir inşallah." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da eşlik etti.

Yorumlar