Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (2)

- "(Emeklilere promosyon verilmesi) O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakanın talimatı gerekiyor" - "Ben henüz bu anlamda Sayın Başbakanımızla bu çalışmaların çerçevesini paylaşmadım. Hazırlıkları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde, belki ilave farklı çalışmalar da koyarak yapmaya gayret edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (2)

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon verilmesiyle ilgili, "O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakanın talimatı gerekiyor." dedi.

Müezzinoğlu, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında çalışma hayatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunup, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Açıklanan son rakamlara göre, işsizliğin arttığının hatırlatılması ve işsizlik konusunda bir endişe taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Müezzinoğlu, Türkiye'de bu anlamda "Siyasi istikrar bozulmuyorsa hiçbir endişeye gerek yoktur" şeklinde bir söz bulunduğuna işaret etti.

Müezzinoğlu, ülkenin son 3 yılında yaşananlara dikkati çekerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki yolculuğundan rahatsız olan bir yapının, siyasi istikrarı bozma gayretlerinin senaryosunun görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin geleceğinin bugünden daha iyi olacağını belirten Müezzinoğlu, milletin 15 Temmuz'daki duruşunun bu tür senaryolara prim vermediğini, siyasi ve ekonomik istikrarın güçlü bir şekilde devam edeceğinin örneğinin de verildiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, Türkiye'de her yaştan 1 milyon 250 bin gencin bulunduğunu hatırlatarak, her yıl 1 milyondan fazla kişiye istihdam alanı oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 9,6 olan işsizlik oranının bu yıl 10,2'ye çıktığını anımsatan Müezzinoğlu, "Ama aynı döneme baktığımızda 365 bin daha fazla istihdam sağlamışız. Bu bir yıla baktığımızda Rusya krizinden tutun, terör olayları ve 15 Temmuz'a bakın, bütün bunlara rağmen Türkiye 365 bin fazla istihdamı, bir önceki döneme göre başarmış. O yüzden istihdam konusunda geleceğe ait kesinlikle hem ümit varım hem de bu, ülkenin güvencesidir." diye konuştu.

- "Son hamleyi Başbakanımıza bırakacağız"

Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, bankalarla yaptığı görüşmelere işaret ederek, şu an gelinen bir nokta olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakanın talimatı gerekiyor. Ben henüz bu anlamda, Sayın Başbakanımızla bu çalışmaların çerçevesini paylaşmadım. Hazırlıkları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde, belki ilave farklı çalışmalar da koyarak yapmaya gayret edeceğiz. Ama burada esasında bakanlık ve hükümet olarak bizim, 'Bunu şöyle sonuçlandıralım' diye bir gayretimiz, tamamen emeklimizin kendi bireysel hakkına bir katkımız olsun diye."

Müezzinoğlu, emeklilere promosyon verilmesi konusundaki görüşmelerin ne zaman sonuçlandırılacağına ilişkin soruya, "Sonuçlandırabiliriz ama vicdanımızın 'ideal' dediği bir sonuçlandırma değilse o zaman da kim kaybedecek. Son hamleyi Başbakanımıza bırakacağız." karşılığını verdi.

(Sürecek)

Yorumlar