California'da Trump karşıtı gösteri

- Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, California'nın Anaheim şehrinde protesto edildi - Trump karşıtları ve polis arasında çıkan çatışmada 8 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
California'da Trump karşıtı gösteri

ANAHEIM (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump karşıtlarının California’nın Anaheim şehrinde düzenlediği protestoda 8 kişi gözaltına alındı.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için yarış devam ederken yaptığı açıklamalarla tepkilere neden olan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kampanya için gittiği California’da protestolarla karşılandı.

California eyaletine bağlı Anaheim şehrinde destekçileriyle buluşan Trump’ın, Anaheim Kongre Merkezi’nde yapacağı konuşma öncesi, Cumhuriyetçi adayın destekçileriyle Trump karşıtları arasında arbede çıktı. Polisin zorlukla kontrol altına aldığı eylemlerde protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 kişi gözaltına alındı.

Donald Trump’ın konuşmasını tamamlayıp Kongre Merkezi’nden ayrılmasına rağmen alanda kalmakta ısrar eden ve polise taşla karşılık veren göstericiler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alandan uzaklaştırıldı.

Göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan başkan adayına tepkisini göstermek için alanda bulunan protestoculardan Lizbeth Barrera, Trump’ın Meksikalılar hakkında yaptığı yorumlardan rahatsız olduğunu söyleyerek “Irkçı birinin şehrimize gelerek insanları kendisine oy vermesi için ikna etmeye çalışması rahatsız edici” diye konuştu.

- New Mexico eyaletinde olaylı protesto

Donald Trump, Anaheim ziyareti öncesi, New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque şehrinde de protestolarla karşılanmış, öfkeli kalabalığa polis biber gazı ve duman bombasıyla müdahale etmişti.

Trump, California’ya nisan ayında yaptığı ziyaret sırasında da protestocuların hedefi olmuş, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen bir grup Trump karşıtının yolu trafiğe kapattığı eylemde, birçok polis aracı hasar görmüş, 17 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı.

- "Meksikalıları seviyorum"

Yakınları göçmenler tarafından öldürülen bir grup Trump destekçisinin açılış konuşmasını yaptığı Anaheim programında, Trump, konuşmasının önemli bir bölümünü göçmenlere ayırdı.

Salonda bulunan “Latinler Trump’ın yanında” yazılı bir pankartı işaret eden Trump, “Hepiniz yasal olarak buradasınız. İşiniz var, evleriniz var ve sonsuza dek sizin olarak kalacak. Sınırı yasa dışı olarak geçen, nereden geldiği belli olmayan kişiler asla işlerinizi elinizden alamayacak” dedi.

Meksikalıları sevdiğini söyleyen Trump, "Bu ülkede yasal olarak bulunanlar çılgınca bana oy verecek. Şu Meksikalılara bir bakın, hepsi Trump’a oy veriyor" dedi.

Kongre Merkezi’ndeki konuşması sırasında, güvenliği atlatarak içeri girmeyi başaran bir protestocuyla da tartışan Trump, protestocuya “Bu ülkede olabileceğiniz en güvenli yer Trump mitingi” sözleriyle karşılık verdi.

Anaheim’daki programının ardından Hollywood’a geçerek ABD’nin ünlü televizyon şovu Jimmy Kimmel Live’a konuk olan Trump’ın California programı çerçevesinde San Diego ve Fresno şehirlerini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar