"Çalgı Koleksiyonu" sergisi

- Sergide, müzik öğretmeni Yaran'ın 53 ülkeden topladığı 200'ün üzerindeki müzik aleti sergileniyor

Google Haberlere Abone ol
"Çalgı Koleksiyonu" sergisi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 200'den fazla müzik aletinin yer aldığı "Çalgı Koleksiyonu" sergisi açıldı.

Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde, 53 ülkeden topladığı 200'den fazla müzik aletini sergileyen müzik öğretmeni Volkan Yaran, küçük yaşlardan bu yana müziğe ilgi duyduğunu belirtti.

Müziğe lise yıllarında bağlama çalarak başladığını ifade eden Yaran, şunları kaydetti:

"Bu sergideki müzik aletlerini 17 yılda topladım. Amacım bir koleksiyon oluşturmak değildi. Bu aletleri herkesin görmesini ve bilmesini istedim. Burada telli, üflemeli ve vurmalı çalgılar var. Bunların içinde eski çalgı aletleri de var. Mesela bir Afgan rebabı var. Avrupa ve Afrika ülkelerinden üflemeli müzik aletleri var. Bu aletlerin bir kısmını satın aldım, bir bölümünü müzik gruplarından rica ettim, bazıları da hediye geldi. Çalgı aletleri geldiği yerin kültürünü, yaşantısını, tarihini anlatıyor."

Amacının bu enstrümanlarla bir "Müzik Aletleri Müzesi" kurmak olduğunu dile getiren Volkan Yaran, Kültür ve Turizm Bakanlığına konuyla ilgili bilgi sunduğunu da söyledi.

Konuşmanın ardından açılan sergiye vatandaşlar ilgi gösterdi.

"Çalgı Koleksiyonu" sergisi, 24 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar