Calais'deki sığınmacı sorunu

- Fransa'nın Calais kentinde sığınmacılar arasında çıkan kavgada 2 kişi ağır yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Calais'deki sığınmacı sorunu

PARİS (AA) - Fransa'da, Manş denizi kıyısındaki Calais kentinde sığınmacılar arasında çıkan kavgada 2 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Pas-de-Calais Bölgesi Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kavga eden 20'li yaşlardaki sığınmacıların birbirlerini bıçakla ağır yaraladığı duyuruldu.

Açıklamada Calais Hastanesine kaldırılan sığınmacıların hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtilirken, kavganın İngiltere'ye geçmeye çalışan Afgan ve Sudanlı mülteciler arasında yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığı bilgisi verildi.

Konuyla ilgili bölge savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Alliance Polis Sendikası, bölgedeki sığınmacı sayısının 10 bine yaklaştığını açıklamıştı. Hükümet bu yaz sığınmacılar için kurulan barınma merkezlerinin kapasitesini 2 binden 5 bine çıkaracağını duyurmasına karşın henüz konuyla ilgili somut bir gelişme olmadı.

Sığınmacılar, hava karardıktan sonra Calais'den İngiltere yönüne hareket eden kamyon ve tırlara tırmanarak Manş Denizi'ni aşmaya çalışıyor. Sınır polisinin güvenlik önlemlerini artırmasına karşın yoğunluk nedeniyle sığınmacılar arasında kavga ve çatışmalar yaşanabiliyor.



Yorumlar