Calais sığınmacı kampının tahliyesi

- Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, İngiltere'ye sığınmacıların kabulü konusunda üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Calais sığınmacı kampının tahliyesi

PARİS (AA) - Calais sığınmacı kampının tahliye edilmesi kararı sonrası, burada bulunan özellikle sahipsiz çocuk ve kadınların durumu endişe yaratıyor. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, İngiliz basınında yayınlanan makalesinde İngiltere yönetimine, üzerine düşen sorumlulukları üstlenmesi çağrısı yaptı.

The Guardian gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan makalede Cazeneuve, Fransa yönetiminin Calais kampını kesin bir şekilde tahliye etme ve kapatma kararı verdiğini belirterek, "Ne Paris ne de Londra yönetiminin özellikle kadın ve çocuklardan oluşan ve sığınmacı statüsünde bulunan bu kişilerin yaşamlarını çamur ve soğukta sürdürmelerine izin vermeyeceğini" kaydetti. Fransa ve İngiltere'nin topraklarında bulunan göçmenlere koruma ve destek sağlaması gerektiğini vurgulayan Cazeneuve, sahipsiz çocukların ve kadınların İngiltere'ye geçişlerinin başladığını ve İngiliz yönetiminin bu konuda daha gayretli olması gerektiğini ifade etti. Fransa'nın 13 bin göçmeni değişik şehirlerde oluşturulan merkezlere yerleştireceğini belirten Cazeneuve, benzer adımları ve sorumluluk davranışını İngiltere'den de beklediğini kaydetti.

Fransa ve İngiltere'nin hukuk ve insan hakları konularında tüm dünyayı etkileyen kararlar aldığına dikkati çeken Cazeneuve, "Coğrafi konum nedeniyle ülkelerimiz İtalya veya Yunanistan gibi mülteci akınına uğramadı. Fakat Avrupa kıtasını etkileyen göçmen krizi konusunda sorumluluklarımızdan kaçamayız." ifadesini kullandı.

Fransız yetkililer geçtiğimiz günlerde, ülkenin kuzeyinde bulunan ve yaklaşık 10 bin göçmenin yaşadığı Calais sığınmacı kampının tahliye edileceğini açıklamıştı. Kampta bulunan çok sayıda sahipsiz çocuk ve kadının geleceği ile ilgili belirsizlikler, insan hakları kuruluşlarının tepkisine neden olmuştu.


Yorumlar