Cakarta Büyükelçisi Gürbüz'ün Açe temasları

- Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Gürbüz, Açe eyaletinde Vali Abdullah ve Banda Açe Belediye Başkanı Djamal ile görüştü - Açe Valisi Abdullah: - “Açe ile Türkiye’nin arasındaki bu bağ hep özel kalacaktır" - Banda Açe Belediye Başkanı Djamal: - “Açe ve Türkiye arasındaki bağların daha da pekişmesini sağlamak ve Banda Açe ile Türkiye’de bir kardeş şehir projesini geliştirmek üzerine konuştuk"

Google Haberlere Abone ol
Cakarta Büyükelçisi Gürbüz'ün Açe temasları

BANDA AÇE (AA) - Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Açe eyaletinde, Vali Zainidi Abdullah ve Banda Açe Belediye Başkanı İlliza Saaduddin Djamal ile bir araya geldi.

Büyükelçi Gürbüz, Endonezya’nın en önemli eyaletlerinden biri olan Açe’de, kültür, eğitim ve turizm alanındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu.

Gürbüz, üç günlük resmi ziyareti kapsamında, Açe eyalet Valisi Abdullah ile Valilik Binası’nda bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Açe arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükelçi Gürbüz'ün ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Açe ve Türkiye arasındaki bağlar Osmanlı zamanından tsunami felaketindeki yardımlara kadar tarihe dayanır. Biz bu yardımları hiçbir zaman unutmuyoruz. Açe ile Türkiye’nin arasındaki bu bağ hep özel kalacaktır.“ dedi.

Gürbüz, görüşmenin ardından Açe eyaletinin başkenti Banda Açe'nin Belediye Başkanı Djamal’i makamında ziyaret etti. Gürbüz ve Djamal, Banda Açe ile Türkiye’deki şehirler arasında kardeş şehir projesinin faaliyete geçirilmesini ele aldı.

Görüşme hakkında bilgi veren Djamal, Türkiye’nin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu belirterek, “Sayın Gürbüz ile Açe ve Türkiye arasındaki bağların daha da pekişmesini sağlamak ve Banda Açe ile Türkiye’de bir kardeş şehir projesini geliştirmek üzerine konuştuk. Gayet olumlu ve verimli bir görüşme oldu.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Gürbüz, 15 Şubat’taki bölgesel valilik seçimlerini kazanan ve 5 Temmuz’da göreve başlayacak İrwandi Yusuf ile de görüştü.

- Türk köyü ve Osmanlı mezarlığına ziyaret

Gürbüz, daha sonra yaklaşık 250 bin kişinin öldüğü tsunami felaketinden sonra Türk Kızılayı tarafından inşa edilen 350 konut ile Osmanlı mezarlığının bulunduğu Bitai Türk Kızılayı Köyü’nü ve 700 haneli Lampuuk Türk Köyü’nü ziyaret ederek, bölge halkının sorunlarını dinledi.

- Türkiye Büyükelçiliğinden Endonezyalı yetimlere iftar

Resmi ziyaretinin ilk gününde görüşmelerinin ardından Büyükelçilik tarafından verilen iftara katılan Gürbüz, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kurulan İstanbul Yetimhanesi’nde kalan çocuklarla orucunu açtı.

Büyükelçi Gürbüz, yetimhanedeki çocukların yöresel dans ve gösterileri ile karşılanırken iftar sonrası buradakiler ile sohbet etti.

Yorumlar