"C5+1" ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı

- ABD ile Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan dışişleri bakanları, çarşamba günü Washington'da bir araya gelecek

Google Haberlere Abone ol
"C5+1" ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı

TAŞKENT (AA) - ABD ile Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan oluşan "C5+1" ülkelerinin dışişleri bakanlarının çarşamba günü Washington'da bir araya geleceği bildirildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov'un, çarşamba günü Washington'da düzenlenecek, ABD ile Orta Asya ülkeleri arasında diyaloğun pekiştirilmesini öngören toplantıya katılacağı kaydedildi.

Toplantıda, "C5+1" çerçevesindeki işbirliği meseleleri ile tarafları ilgilendiren güncel konuların ele alınacağı ifade edildi.

"C5+1" Orta Asya-ABD dışişleri bakanlarının ilk toplantısı, geçen kasım ayında Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde yapılmıştı. Bu toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sireceddin Aslov, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov katılmıştı.

Toplantıda, "C5+1" ülkelerinin ekonomi, iklim değişikliği, güvenlik ve insan hakları alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alınmıştı.

Yorumlar