Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Ankaragücü, bizim desteğimiz sayesinde şampiyon oldu”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’nde yaşanan gelişmelere ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere bir kez daha açıklık getirerek, “Ankaragücü şampiyon olduysa, bizim desteğimiz sayesinde oldu” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Ankaragücü, bizim desteğimiz sayesinde şampiyon oldu”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’nde yaşanan gelişmelere ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere bir kez daha açıklık getirerek, “Ankaragücü şampiyon olduysa, bizim desteğimiz sayesinde oldu” dedi.

Başkent’te yayın yapan 16 radyodan ortak yayınlanan ve Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Saydam Yalçın’ın sunduğu “Ankara Soruyor” programına canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, dinleyicilerin Ankaragücü ile ilgili yönelttiği sorular üzerine, “Ankaragücü Yönetim Kurulu bazı açıklamalar yapıyor ama çelişkiler var. Defaatle söyledim, eğer Ankaragücü şampiyon olduysa, bizim desteğimiz sayesinde oldu. Ama ben Ankaragücü yönetiminden, bir sefer bile ‘Bizi şampiyon yapan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğidir’ diye bir laf duymadım” eleştirisinde bulundu.

Başkan Gökçek, kendisinin çabasıyla kulübe kazandırılan, eski parayla toplam 58 trilyon (milyon) liralık desteğin ayrıntılarını da tek tek şöyle açıkladı:

"İlk destek; 27 trilyon lira kulübün vergi borcu vardı. Geçmiş yönetimdeki arkadaşlarımız, 27 trilyon lira vergi borcunu tamamen üstlendi, yapılandırdı ve şakır şakır paraları ödüyorlar, bitmek üzere zaten. 27 trilyon lira yapılandırma yapılmasa, ben şimdi Ankaragüçlülere soruyorum, lisanslar nasıl çıkartılabilirdi, Ankaragücü nasıl sahaya çıkardı? Mümkün değil. Ankaragücü yönetimi ‘Allah razı olsun bizi kurtardınız’ diye bir defa söylemedi. İkinci destek; Bizim geçmiş dönemdeki yönetimdeki arkadaşların kulüpten alacakları var. Bu alacakları, Federasyon’dan falan geçiyor, alacağı olan arkadaşlara geliyor, olduğu gibi getiriyorlar, üstüne de hatta para katıp, yeniden Ankaragücü’ne veriyorlar. Bu rakam ise 20 trilyon lira. Puan silinmesine neden olacak bu borçları veren adamlar, benim arkadaşlarım. Sizin kalkıp lisans çıkartmanızı temin eden, benim arkadaşlarım. Yaptığınız transferlere para verenler, benim arkadaşlarım ama her defasında, ‘Büyükşehir Belediyesi bize niçin yardım etmiyor?’ diyorsunuz. Allah’tan korkun ya. 27 trilyon borç üstlenilmiş, üstüne de 20 trilyon para verilmiş. Üçüncü destek; yetmedi, Ankara eşrafını topladım, geçen yaz 6 trilyon lira para bulduk. Dördüncü destek ise, 6 trilyon para da yetmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de 5 trilyon Ankaragücü’nün amatör takımına verdik. Çünkü profesyonel takımlara para yardımında bulunamayız, mümkün değil yasal olarak. Hepsini topladığın zaman 58 trilyon ediyor."

“Paranızı nereden buluyorsanız bulun"

Kendi çabalarıyla bizzat yapılan destekleri tek tek sıralamasının ardından Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Söylesin bakalım Ankaragücü yönetimi; Bu 58 trilyon olmasaydı, 58 adım atabilirler miydi? Ama şimdi yiğitleniyorlar, ‘Biz kendi ayaklarımızın üzerinde dururuz, şunu yaparız, bunu yaparız kimin parasını veriyor? Biz Ankara’nın parasını istiyoruz. Kime mecburuz ya?’ diyorlar, Ankara’nın kaç tane takımı var? Biz Ankaragücü’ne yapmış olduğumuz yardımın onda birini bir başka takıma yapmadık. Böyle gelişi güzel çıkışlarda bulunmasınlar. Siz yönetecekseniz, bağırıp çağırmayın. Paranızı nereden buluyorsanız bulun.”

"Göğüs reklamı ve amatör takıma yardım teklifini tekrarladı"

Tüm bu desteklerin yanında, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ile Ankaragücü’ne göğüs reklamı ve amatör takıma belediye bütçesinden destekle 5 trilyon yardım teklifinde bulunduğunu da kaydeden Başkan Melih Gökçek, bu yardım sözünü yerine getireceğini belirterek, “Gerisini de sen bulacaksın, nereden buluyorsan. Önümüzdeki ay, Ankara eşrafını tekrar bir araya getireceğim. Umut ederim ki yardımda bulunurlar. Sen de yönetim olarak kalkıp diyeceksin ki, ’Biz yönetelim, sen bizim onursal başkanımız ol’. İyi de arkadaş, sen başkandın da sağdan soldan bu benim söylediklerimin haricinde para buldun da mı bu işi götürdün bugüne kadar? Ağrıma gidiyor. Parayı bulan biziz, emek sarf eden biziz, başarıyı elde ettiğini söyleyenler başkası. Bu para olmasa, sen başarının nesini elde edersin ya” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“Ben 58 trilyon liralık, Aylin 20 liralık konuşsun”

Herkesin, söylediği sözün nereye gideceğini bilmesi gerektiğini, ancak gelişi güzel beyanatlar verildiğini, meydan okunduğunu dile getiren Gökçek, "Biz de bir şey demedik, ’Veriyorsanız yapalım, vermiyorsanız yolunuz açık olsun’ dedik” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü’ne destek vermek bizim boynumuzun borcu” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Ancak, Ankaragücü başkanına, ‘Yönetimi devredin, senle ben onursal başkan olalım, Ankara eşrafını bir araya getirelim, bir takım kaynaklar oluşturalım ve götürelim’ önerisinde bulundum kabul etmedi. Demek ki kendisi götürebilecek durumda” dedi ve sözlerini, "Yeni bir para toplama kampanyası başladı ve 10’ar lira çıktı, Aylin Nazlıaka (ihraç edilen eski CHP’li vekil) 2 tane bilet almış. 20 lira vermiş herhalde. Sonra da ‘Ankaragücü’nün sırtı yeri gelmez’ diye açıklama yapıyor. 20 liralık konuş Aylin, ben 58 trilyon liralık konuşuyorum. Sen 20 liralık konuş” diyerek tamamladı.

Yorumlar