Büyükelçi Gürbüz Cakarta Vali Yardımcısı Uno ile görüştü

CAKARTA (AA) - Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Cakarta Vali Yardımcısı Sandiaga Uno'yu ziyaret etti.Gürbüz, Cakarta Valiliği’ndeki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Uno ile Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Gürbüz Cakarta Vali Yardımcısı Uno ile görüştü

CAKARTA (AA) - Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Cakarta Vali Yardımcısı Sandiaga Uno'yu ziyaret etti.

Gürbüz, Cakarta Valiliği’ndeki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Uno ile Türkiye ve Endonezya ilişkilerinin yanı sıra turizm ve yatırım gibi alanlarda iş birliği olanaklarını ele aldıklarını söyledi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun geçen yıl Türkiye’ye yaptığı ziyaretin ardından iki ülke arasında ivme kazanan ilişkileri karşılıklı olarak geliştirmek istediklerini vurgulayan Gürbüz, Türk şirketlerinin Cakarta’da kamu özel sektör ortaklığı (PPP) projelerine dahil olabileceğine dikkati çekti.

Gürbüz, Türk inşaat sektörünün Çin’den sonra dünyada ikinci konumda bulunduğunu ve Türk inşaat şirketlerin Endonezya’ya yatırım konusunda da ilgili olduklarını ifade etti.

İstanbul ve Cakarta’nın birçok açıdan benzer özellikler taşıyan iki şehir olduğunu dile getiren Gürbüz, iki şehrin birbirinden öğrenebileceği çok şey olduğunu belirtti. Gürbüz, İstanbul’un ulaşım ve altyapı çalışmalarıyla trafik sorununu başarılı bir şekilde çözdüğünü anlattı.

Uno da altyapı ve ulaştırma alanında yatırım ortaklığının geliştirilmesi konusunu görüştüklerini kaydetti.

Cakarta Vali Yardımcısı Uno ayrıca en büyük hayallerinden birinin başkentteki Tanah Abang Çarşı’nı İstanbul’daki Kapalıçarşı’ya benzetmek olduğunu belirtti.

Yorumlar