Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici:

- "Suriye'nin herhangi bir noktasında, özellikle sınır noktalarında asla PKK'nın yan kuruluşu, uzantısı, aynısı olan, PYD'nin ve YPG'nin varlığına müsaade edilemez. Orada PYD, YPG var olduğu sürece, Kandil var olduğu sürece, burada PKK bitmez. Onun için toptan kökünü kurutmak lazım" - "O bölgede kahramanca mücadele eden asker, polis ve korucularımızın Allah yar ve yardımcısı olsun" - "Bence o bölgedeki HDP'li belediyelerin başta Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bütün belediyelere ivedilikle kayyum atanması lazım"

Google Haberlere Abone ol
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Suriye'nin herhangi bir noktasında, özellikle sınır noktalarında asla PKK'nın yan kuruluşu, uzantısı, aynısı olan, PYD'nin ve YPG'nin varlığına müsaade edilemez. Orada PYD, YPG var olduğu sürece, Kandil var olduğu sürece, burada PKK bitmez. Onun için toptan kökünü kurutmak lazım." dedi.

Destici, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker'in kızının düğününe katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'yı dernek binasında ziyaret etti.

- "Asker, polis ve korucularımızın Allah yar ve yardımcısı olsun"

Destici, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nda da şehit haberleri geldiğini belirterek, hain PKK terör örgütünün kahpece gerçekleştirdiği saldırılarda bugün 3 askerin şehit edildiğini ifade etti.

Destici, "O bölgede kahramanca mücadele eden asker, polis ve korucularımızın Allah yar ve yardımcısı olsun. Aynı şekilde hudut güvenliğini, sağlamak için Suriye'nin kuzeyinde Cerablus başta olmak üzere, kuzey Suriye'de hem İŞİD'e, PYD ve YPG'ye karşı gerçekten doğru, güçlü ve sonuç alıcı başından beri desteklediğimiz, kahraman ordumuzun da yar ve yardımcısı olsun." diye konuştu.

Türkiye'nin 30 yıldan fazla bir süredir hain ve kahpe PKK terör örgütünün saldırıları ile karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Destici, "PKK kökü dışarıda, emperyalist ve küresel güçlerin bir taşeronu." ifadesini kullandı.

PKK'nın hem din düşmanı, hem milli düşman, hem de vatan düşmanı olduğunu kaydeden Destici, şunları söyledi:

"Bu PKK terör örgütü illetinden ülkemizin kurtulması gerekiyor. Aslında geç bile kaldık. Bugünkü mücadeleyi, bugünkü operasyonları biz sonuna kadar destekliyoruz. Terörle mücadele özellikle PKK gibi dışarıdan destek alan terör örgütleri ile mücadele sadece askerin, polisin ve güvenlik güçlerinin sırtına yüklenemez. Sadece onlarla sonuç almak beklenemez. Mücadelenin topyekun yapılması lazım. Bütün unsurlarına karşı, bütün gücümüzle yapmamız lazım. Nedir bütün unsurlardan kastımız. Başta teröristler elbette. Eline silah almış olanlar. Onlara karşı doğru bir konseptte mücadele vermek lazım. Biz yıllardır mobil birlikler diyoruz. Aynı terörist gibi dağda yaşayacak, gezecek. Av olmaktan çıkacak, avcı olacak. Mobil birlikler kurulması lazım. İkincisi, bunun lojistiğini sağlayanlar. Kişi, kurum, belediyeler gibi. Şimdi 28 belediyeye kayyum atandı. Bunlardan 24 tanesi PKK'ye yardım ve yataklık yapan, lojistik sağladıkları için. Geç kalmış bir karar. Bence o bölgedeki HDP'li belediyelerin, başka Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bütün belediyelere ivedilikle kayyum atanması lazım."

HDP'li belediyelerin hepsinin istisnasız PKK'ya destek verdiklerini anlatan Destici, "Bunların hepsi, istisnasız hepsi seçilmiş belediye başkanları değil. Buraları eş başkan adı altında yada başka ad adı altında PKK'nın atadığı komiserler yönetiyor. Belediye başkanları göstermelik kukla orada. Onlar sadece devlet ile münasebetlerde irtibatlarda vazife yapıyorlar. Esas yönetim PKK'nın atadığı komiserlerde. Bunu yıllar önce Sayın Cumhurbaşkanı da dile getirdi. Dolayısıyla tamamına mutlaka el konulması, kayyum atanması lazım. PKK'ya belediyeler eliyle verilen lojistik desteğin yüzde yüz kesilmesi lazım." diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak faaliyet gösteren bazı kuruluşların bölge halkı için topladığı yardım paralarını PKK'ya aktardığını bildiren Destici, PKK ile bağlantısı olan devlet memurlarının da görevlerine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye'nin kuzeyinde PYD varlığına son verilmesi gerektiğine işaret eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani Fırat'ın doğusuydu, batısıydı değil, kesinlikle Suriye'nin herhangi bir noktasında, özellikle sınır noktalarında asla PKK'nın yan kuruluşu, uzantısı, aynısı olan, PYD'nin ve YPG'nin varlığına müsaade edilemez. Orada PYD, YPG var olduğu sürece, Kandil var olduğu sürece burada PKK bitmez. Onun için toptan kökünü kurutmak lazım. Hepsine karşı bütün unsurlarına karşı bütün gücümüzle Türkiye Cumhuriyeti ve milleti olarak hep birlikte bir mücadele vermemiz lazım. Nereye kadar, kökünü kazıyana kadar. Bir tane bile PKK'lı ya da onun destekçisi kalmayıncaya kadar, bu mücadelenin etmesi lazım."

Yorumlar