Bursa'daki terör saldırısı

- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Bu sabah itibarıyla sabah namazına koşan cemaatimize, sabahın erken saatlerinde dün sabahki gibi dükkanı açan esnafımıza ve o sokaklarda teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ederim" - "Bunların karşısında dimdik duracak ve onları kurdukları hain çukurlara mutlaka gömeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bursa'daki terör saldırısı

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin "Bu sabah itibarıyla (Ulu Cami'de) sabah namazına koşan cemaatimize, sabahın erken saatlerinde dün sabahki gibi dükkanı açan esnafımıza ve o sokaklarda teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ederim." dedi.

Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bursa'da terör saldırısının gerçekleştirildiği Ulu Cami civarında incelemelerde bulundu, buradaki esnafla bir araya geldikten sonra saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Muradiye Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu, yaralıları ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaralılara acil şifalar dileyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Yüreğimizi acıtacak, karartacak can kaybının olmaması, Bursa olarak bir vatandaşımızı kaybetmemiş olmanın bir taraftan da huzurunu yaşıyorum. Nereden gelirse gelsin bugün Bursalıların gösterdiği bu milli duruşla birlik ve beraberlik içinde gösterdiği dirayeti milletçe gösterdiğimiz sürece ülkemiz, bu terörizmin de teröristlerin de üstesinden gelecektir. Bu sabah itibarıyla sabah namazına koşan cemaatimize, sabahın erken saatlerinde dün sabahki gibi dükkanı açan esnafımıza ve o sokaklarda teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ederim. Çünkü toplumsal ruh sağlığımız bu anlamda onların amacına ulaşmalarını engelleyecek büyük gücümüzdür. Sosyal sağlığımızı da toplumsal ruh sağlığımızı da bugün Bursa'da dimdik ve güçlü bir şekilde görmüş olmak Sağlık Bakanı olarak beni ayrıca mutlu etti. Bunların karşısında dimdik duracak ve onları kurdukları hain çukurlara mutlaka gömeceğiz."

- İki hasta taburcu sürecinde

Müezzinoğlu, Muradiye Devlet Hastanesinde yatan 5 hastayı ziyaret ettiklerini, buradaki iki hastanın taburcu sürecinde bulunduğunu ifade ederek, diğer hastanelerde tedavi gören yaralıların da sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Çekirge Devlet ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralıları da ziyaret edeceklerini dile getiren Müezzinoğlu, "Arkadaşlardan aldığımız bilgiler diğer üç hastamızda da yine ciddi diyebileceğimiz veya hayati risk diyebileceğimiz herhangi bir sağlık sorunu yok. Ne gerekiyorsa yapılacak, yapılmaya da devam edecek. Tekrar tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerine, Bursalılara ve milletimize geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

Bakanlar Müezzinoğlu ve Ala'ya, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile diğer ilgililer eşlik etti.

Yorumlar