Bursa'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen 8 kişinin yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası

BURSA (AA) - Ankara'daki terör saldırısının ardından Bursa'da düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bursa 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, haklarında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan eski HDP il yöneticilerinden Figen Ovat ile Suruç'taki saldırıda eşiyle oğlunu kaybeden Metin Kılıç ve sanıkların avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar Keziban Dumlu, Kubilay Mehmetcan Yıldız, Erdal Yalçın, Atakhan Baş ve Ozan Kaplanoğlu ile Nadir Kırlılar ise duruşmaya katılmadı.

Geçen yıl 10 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından aynı gün Bursa'da düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri emniyet ve istihbarat görevlilerince belirlenen Figen Ovat ve Metin Kılıç, savunmalarında, kullandıkları ifadelerin hakaret içermediğini ileri sürdü.

Ovat, "Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın kişiliğine hakaret etmedik, kendisine bulunduğu görev münasebetiyle toplumsal ve siyasi sorumluluklarını hatırlatmak istedik." ifadelerini kullandı.

Kılıç da Ovat'a katıldığını ifade ederek, Suruç'taki saldırıda eşiyle oğlunu kaybettiğinin zabıtlara geçmesini istedi.

Sanıkların avukatları da başka mahkemelerde görülen hakaret davalarından örnekler vererek, konunun düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti ise eksik belgelerin tamamlanması, bazı sanıkların zorla getirilmesi ve mazeretlerini bildirerek katılamayan sanıkların katılımı için duruşmayı erteledi.

Yorumlar