Bursa'daki cinayet davası

- Annesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle babasını öldürdüğü öne sürülen genç kız, ilk kez hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'daki cinayet davası

BURSA (AA) - Bursa'da, annesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle babasını öldürdüğü öne sürülen genç kızın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Dilara Künilli (21) ve yakınları ile avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık anne Gülçin Künilli ise duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı.

Dilara Künilli, duruşmadaki savunmasında, ölen babası Kemal Künilli ile annesinin olay günü tartıştıklarını, o sırada babasının koltuğun üzerinde bıraktığı tabancayı alıp saklamak istediğini söyledi.

Genç kız, babası kendisine de saldırınca silahı korkutmak amacıyla doğrulttuğunu ancak silah ateş alınca babasının vurulduğunu aktardı.

Anne Gülçin Künilli ise kızının ifadelerine katıldığını vurgulayarak, kızının, babasını vurduktan sonra dakikalarca başında "Baba ölme ne olur" diye ağladığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, anne kızın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl 10 Kasım'da, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir evde, Gülçin ile eşi Kemal Künilli arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine kızları Dilara Künilli'nin tabancayla babasını vurduğu iddia edilmişti.

Suç aleti tabancayla polis merkezine teslim olan Dilara ile annesi Gülçin Künilli, Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş, anne kız çelişkili ifadeler verdiği için tutuklanmıştı.

Yorumlar