Bursa'da "su aboneliği" vaadiyle dolandırıcılık iddiası

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bazı kişilerin kendilerini tanınmış isimlerin akrabası gibi gösterip, kaçak binalarına su aboneliği yapma...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da "su aboneliği" vaadiyle dolandırıcılık iddiası

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bazı kişilerin kendilerini tanınmış isimlerin akrabası gibi gösterip, kaçak binalarına su aboneliği yapma vaadiyle yaklaşık 200 kişinin parasını dolandırdığı iddia edildi.

Yıldırım Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısında söz alan MHP Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Bilgili, ilçede bazı kişilerin kendilerini tanınmış isimlerin akrabası gibi göstererek, kaçak binalarına su aboneliği yapma vaadiyle vatandaşların parasını dolandırdığını öne sürdü.

Bu yöntemle yaklaşık 200 kişiden kişi başına bin 250 liradan 10 bin liraya kadar para toplandığını iddia eden Bilgili, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de bunun bir asayiş olayı olduğunu ve takipçisi olacaklarını belirtti.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir şekilde kaçak bir binaya su aboneliği yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Çetinavcı, ''Yeni düzenlemede, kentsel dönüşüm kapsamındaki bir ev sahibi, ilçe belediyesine yazılı olarak ilgili durumda evini boşaltacağına dair teminat verirse buraya su aboneliği yapılıyor. Bu da kentsel dönüşüm kapsamında normal prosedür, böyle rakamlar söz konusu değil. Su aboneliğinin kriterleri belli, vatandaşları bir kez daha böyle kişilere inanmaması konusunda uyarıyoruz.'' ifadelerini kullandı.





Yorumlar