Bursa'da Şehreküstü Meydanı'nın adı değişti

- Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayı olağan toplantısında Şehreküstü Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesine karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da Şehreküstü Meydanı'nın adı değişti

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Fetullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında vatandaşların tepkilerini dile getirdiği Şehreküstü Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi kararına vardı.

Büyükşehir Belediye binası Meclis Salonunda Başkan Recep Altepe başkanlığında gerçekleşen temmuz ayı olağan toplantısında 15 Temmuz'da FETÖ'nün Türkiye’de gerçekleştirmek istediği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ele alındı.

AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Partili üyeleriyle eksiksiz toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, "Türkiye tarihinin en alçak saldırısı olarak nitelendirilen" darbe girişimini kınadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Türkiye'nin yapılan saldırıyla çok büyük bir tehlike atlattığını belirtti.

Darbe girişiminde Bursa'nın tüm yöneticileriyle güzel bir imtihan verdiklerini belirten Altepe, "Allah'a şükür ki, Cumhurbaşkanımızın dik durması, Başbakanımızın olayı anında televizyonlara taşıması ve Türk milletinin olaya el koymasıyla tarihin en alçak saldırısı tersine döndü. Yaklaşık 1 saat içinde her şey normale dönmeye başladı.” dedi.

Meclis toplantısında AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Parti grup sözcüleri de söz alarak, darbe girişimini kınadı. Konuşmaların ardından Şehreküstü Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Bu arada, Bursa Valisi İzzettin Küçük, meclis üyelerinin oy birliğiyle üye seçildi.

Yorumlar