Bursa'da işlenen cinayetin zanlısı 12 yıl sonra yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, bir kadını bıçaklayarak öldürüp bileziklerini çaldığı iddiasıyla aranan kişi, 12 yıl sonra yakalandı....

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da işlenen cinayetin zanlısı 12 yıl sonra yakalandı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, bir kadını bıçaklayarak öldürüp bileziklerini çaldığı iddiasıyla aranan kişi, 12 yıl sonra yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2 Temmuz 2004 tarihinde Sıracevizler Mahallesi'nde bıçaklanıp bilezikleri çalınan 32 yaşındaki Havva Öksüzoğlu'nun katil zanlısını yakalamak için özel bir ekip kurdu.

Dosyayı yeniden açan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı olarak aranan Murat Kaya'nın geriye dönük izini sürdü.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olay sonrası kaçan Kaya'nın Tekirdağ ilindeki bir elektrikçide çalıştığını ve sahte kimlik kullandığını belirledi. Ekipler, Kaya'yı Tekirdağ'daki iş yerinde gözaltına aldı.

Cinayeti kabul ettiği öğrenilen Kaya, polis ekipleri tarafından Bursa'ya getirildi.

- Olay

Bursa'da, Sıracevizler Mahallesi'nde oturan Havva Öksüzoğlu, akşam eve gelen imam nikahıyla birlikte yaşadığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Bu sırada 8 aylık oğlunun uyuduğu öğrenilen kadının 2 bileziğinin çalındığı tespit edilmişti. Olayı araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri Öksüzoğlu'ndan çalınan bileziklerin bir kuyumcuya satıldığını belirlemişti. Ekipler, bilezikleri kuyumcuya satan kişinin Murat Kaya olduğunu belirlemiş, olay sonrası kaçan Kaya bulunamamıştı.

Yorumlar