Bursa'da ev satma vaadiyle dolandırıcılık

- İnternet sitesinde satılık ev ilanıyla iki kardeşi dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da ev satma vaadiyle dolandırıcılık

BURSA (AA) - Bursa'da yaşlı kadının evini internetten iki kardeşe satmaya çalıştıkları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Dolandırıcılıktan sabıkalı Cengiz İ. (41) ile Emrah K. (32), merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturan 68 yaşındaki S.B'nin evini, fotoğraflarını internet sitesine koyarak satılığa çıkardı.

Evi almak isteyen Harun (40) ile Hakan Y. (31) kardeşler, söz konusu kişilerle irtibata geçti. Evi almak için 5 bin lira kapora veren kardeşler, daha sonra evin satış işlemleri için şüphelilerle Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne gitti.

Ev sahibinin acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen şüpheliler, kardeşlerden tapu masrafları ile 29 bin 600 lira daha para talep etti.

Bu parayı da elden teslim eden Harun ve Hakan Y, işlemlerin tamamlanması için sırada beklemeye başladı. Kardeşlere ev sahibi yaşlı olduğu için onu alıp geleceklerini söyleyen zanlılar, olay yerinden kaçtı.

Uzun süre beklemelerine rağmen şüphelilerin gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan kardeşler, polise başvurdu.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne ait güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelileri tespit eden polis ekipleri, Cengiz İ'yi evinin çatı katında saklanırken yakaladı. Şüphelilere aracılık ettiği iddia edilen Bilal Ö. de gözaltına alındı.

Kaçan Emrah K'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar