Bursa'da bir sandalın alabora olması

- Gemlik ilçesinde alabora olan sandalda 4'üncü kişinin de olabileceği ihtimali üzerine denizde arama çalışması başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da bir sandalın alabora olması

BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Gemport Limanı yakınında, alabora olan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen sandalda bir kişinin daha bulunduğu ihtimali üzerine arama çalışmaları tekrar başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde 3 kişinin cesedinin bulunmasının ardından denizde arama çalışmalarını sonlandırdı.

Abdullah Cenkçi'ye ait olduğu açıklanan ceset, ailesi tarafından teşhis edilmeyince ekipler sandalda bir kişinin daha bulunduğu ihtimali üzerine deniz ve karada tekrar arama çalışması başlattı. Daha önce Çenkçi'ye ait olduğu belirtilen üçüncü cesedin ise kimliği belirlenmeye çalışılıyor.

Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdullah Cenkçi'nin ailesinin kayıp başvurusu üzerine arama çalışmalarına tekrar başlandığını söyledi.

Savcılık talimatıyla çalışmaların yürütüldüğünü belirten Altıntaş, şunları kaydetti:

"Sandalda bir kişinin daha olabileceğini sadece ihtimal olarak değerlendiriyoruz. Olabilir diye bir görüş var. Deniz altı timlerimiz tüm hassaslığıyla konuyu inceliyorlar. Yanlış bilgi olmaması için kesin bir şey diyemiyoruz. Arama çalışmalarındaki süreç savcılığın görüşleri ve yönlendirmesiyle belirlenecek. Hava şartları ve denizdeki personelin durumuna göre elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağız. Dediğim gibi bir ihtimal üzerinde duruluyor."

Gemlik'te dün bir sandal alabora olmuş, bulunan 3 cesedin, Yaşar Başkal (23), Süleyman Demir (46) ile Abdullah Cenkçi'ye (35) ait olduğu belirtilmişti.


Yorumlar