Bursa'da annesini bıçaklayan gencin davası

- Annesinin şikayetçi olmadığı tutuklu sanığa 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da annesini bıçaklayan gencin davası

BURSA (AA) - Bursa'da, annesini, bir kişiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bıçaklayarak ağır yaralayan sanık, 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Muammer Çamurcu (22) ve annesi Medine Çamurcu (41) ile taraf avukatları katıldı. "Üst soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayarak, babasından ayrı olan annesinin evinde yaşadığını söyledi.

Sanık Çamurcu, olay günü annesinin telefonda arkadaşıyla konuştuktan sonra uyuduğunu dile getirerek, "Uyandıktan sonra kendisine dostuyla alakalı konuşacağımı söyledim. O tuvalete gittiği sırada ben mutfaktan bıçak aldım. Annem çıkınca vücuduna 2 kere batırdım. Daha sonra o benim elimdeki bıçağı alıp, odasının kapısını kilitledi. Tekrar mutfaktan başka bir bıçak alıp, odanın kapısını açtım, bu bıçakla da birkaç kez vurdum, pişmanım." dedi.

Oğlundan şikayetçi olmayan anne Medine Çamurcu ise şunları dile getirdi:

"Eşimle aramızda, devamlı geçimsizlik vardı. Eşim bana hep yalan söylerdi. Eşimle boşanmayı kolaylaştırmak adına dostum olduğunu söyledim. Olay günü henüz eşimden boşanmamış olduğum için oğluma, 'Seni dostuma söyleyeyim de işe alsın' dedim. Sonra odamda arkadaşlarımla telefonda konuştum. 1-2 saat sonra oğlum tarafından uyandırıldım, konuşmak istedi. 'Sabah konuşuruz’ dedim, sonra, 'Bu böyle olmaz' diyerek beni bıçakladı. Bu sırada odama gittim, içeride yüz üstü yere düştüm. Oğlum ikinci kez mutfaktan bıçak aldı ve sırtıma doğru vurmaya başladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Oğlumun psikolojik sıkıntıları vardır. Kendisinden şikayetçi değilim."

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından Muammer Çamurcu'ya önce ağırlaştırılmış müebbet, daha sonra indirim uygulayarak 13 yıl hapis cezası verdi. Heyet, eylemin tahrik altında kalınarak işlendiği gerekçesiyle cezayı 6 yıl 6 ay, ardından sanığın iyi halinden dolayı 5 yıl 5 aya indirdi. Sanık, bu kararla tahliye edildi.

Sanık Çamurcu, Yargıtay cezasını onarsa cezaevine girecek.

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Medine Çamurcu, ailevi sebeplerle tartıştığı oğlu Muammer Çamurcu tarafından 5 Şubat'ta bıçaklanmıştı. Daireye kapıyı kırarak giren polis ekipleri, Medine Çamurcu'yu ağır yaralı halde bulmuştu. Kadın kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmış, kaçan oğlu ise kısa sürede polis ekiplerince yakalanmıştı.

Yorumlar