"Bursa Gökyüzü Gözlem Şenliği"

- TÜBİTAK desteğiyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen şenlik Hüdavendigar Park'ta başladı

Google Haberlere Abone ol
"Bursa Gökyüzü Gözlem Şenliği"

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen ''Bursa Gökyüzü Gözlem Şenliği'' başladı.

Hüdavendigar Park'ta gerçekleştirilen etkinliğe, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Şenlik kapsamında parka kurulan çok sayıdaki bilim atölyesini gezen vatandaşların bazıları astronot kıyafeti giyerken, bazıları da teleskop camı yapımını ilgiyle izledi.

Takım yıldızlar, uzay kirliliği, teleskop camları, astronot kıyafetleri, ayın evreleri hakkında çeşitli bilgiler barındıran atölyeleri ziyaret eden çocuklar ve aileleri, merak ettikleri konularda sorularını konunun uzmanlarına sorma fırsatı yakaladı.

Alanında uzman astronomi akademisyenlerinin konferans ve sunumları, 30'a yakın astronomi atölyesi, planetaryum gösterileri ve ödüllü şarkı yarışmalarının da olduğu şenlikte, teleskoplarla gece boyunca gökyüzü gözlemi de yapılacak.

Şenliğe katılan Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ethem Derman, yaptığı konuşmada, "Şimdiki nesil matematiği pek sevmiyor ama bilim yapmak için matematik çok önemli. Gençlere mutlaka erken yaştan itibaren iyi bir bilim ve matematik eğitimi verilmesi gerekiyor ki gençler daha bilimsel ve akılcı düşünebilsin.'' dedi.

İki gün sürecek olan etkinlikte Suriyeli Astronot Muhammed Ahmed Faris ve Nasa'nın programına seçilen ve uzay yolculuğu gerçekleştirecek olan ilk Türk olan Halil Kayıkçı’da yer alacak.

Fares ve Kayıkçı, yarın astronot olma yolunda tecrübelerini, uzay yolculuğunun zorluklarını ve ilginç taraflarını gençlere aktaracak.

Yorumlar